Cemil Önal suikastının görüntüleri

Cemil Önal suikastının görüntüleri
Kıbrıslı iş insanı Halil Falyalı’nın elinde 45 kaset olduğunu öne süren Falyalı’nın finans müdürü Cemil Önal, Bugün Kıbrıs gazetesine yaptığı açıklamaların ardından öldürülmüştü. Tetikçinin görüntüleri ilk kez yayınlandı.

Gazete Pencere- 2022 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Kıbrıslı iş insanı Halil Falyalı'nın, bir dönem finans işlerini yürüttüğü öne sürülen Cemal Önal, 1 Mayıs Perşembe günü Hollanda'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

KKTC’de yayın yapan Bugün Kıbrıs gazetesinin 14, 15 ve 16 Nisan tarihlerinde yayımladığı söyleşide Cemil Önal, Türkiye'den bazı bürokratlar ve siyasetçiler ile bazı yakınlarının Falyalı ile yakın ilişki kurduğunu öne sürdü.

Cemil Önal, hakkındaki Türkiye merkezli suç örgütü davası devam eden Falyalı'nın, yaşarken çeşitli şantaj kasetleri hazırladığını ve Ankara'daki bazı yetkililerin bu kasetlerin elde edilmesi için çaba sarf ettiğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de bir açıklamasında iddialara yer verdi.

Türkiye'deki yetkililer ise iddiaları kesin bir dille reddetti.

Dışişleri Bakanlığı, "iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) isim vermeden bu habere değinerek "asılsız iddialara itibar etmeme" çağrısı yaptı.

Eski içişleri bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu da iddialara sert tepki gösterdiği bir açıklama yayımladı.

Cinayetin ardından yakalanamayan tetikçinin kaçış görüntüleri Hollanda polisi tarafından yayınlandı.

Özgür Özel: Her şeyi göze alan savcı arıyoruz

CHP lideri Özgür Özel’in açıklaması şöyleydi:

“Erdoğan’a sormuştum. KKTC Büyükelçisi, Yasin Ekrem Serim’in organize suç örgütü lideri Halil Falyalı ile ilişkisini. Sustu. Hiçbir şey söylemedi. Hala susuyor. Kim bu Ekrem Serim? Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminden beri yanındaki kasası, Maksut Serim. Başbakan olduğundan beri ve Cumhurbaşkanlığında örtülü ödeneği yöneten kişi. Oğlu Dışişleri Bakan yardımcısı oldu, sonra da Kıbrıs’a Büyükelçi oldu. Sonra o söylediğim gün, apar topar büyükelçilik görevinden alındı. Erdoğan yanıt vermiyor ama 2014-2021 yılları arasında Halil Falyalı’nın finans müdürü Cemil Önal teker teker her şeyi anlattı. Benim anlattıklarımı doğruladı ve çok daha fazlalarını anlattı. Öyle bir şey ortaya çıkıyor ki. Bu işin içinde Hakan Fidan var, bu işin içinde Binali Yıldırım var. Bu işin içinde bu arkadaşların, bu siyasetçilerin, bu önceki başbakanın şimdiki bakanın çocukları var. Bu işin içinde 45 tane kayıt var, bunların 40’ının ele geçirilmişliği, beşinin ortada durmuşluğu var. Bunun içinde Dışişleri Bakan Yardımcısıyken ve Büyükelçiyken İngiltere’deki hesaba gidip gelen büyük büyük paralar var. Bu işin içinde hem yüzen gemiler, yakalanan gemiler var, ayrı. Ama Kıbrıs’ta bütün hepsi döküldü ortaya. İnanılmaz ortaya dökülen hani ‘turpun büyüğü’ diyor ya, böyle neredeyse Kıbrıs kadar turp var. İçinde İbrahim Kalın’ın da bildiği 45 kayıtlık kaset, 40’ı elde, beşi bir yerde. Onun peşinde atanan büyükelçi, ortaya dökülünce bunlar alınan büyükelçi. Sayın Erdoğan, meslekten gelmeyen ve tecrübesi olmayan birini Dışişleri Bakan Özel Kalemi, sonra Dışişleri Bakan Yardımcısı, Kıbrıs gibi gözbebeğimize Büyükelçi yapıp da bu teker teker okusam utanırım. Masumiyet karinesi var. Hakan Fidan’ın oğlu şuna şunu diyor, Binali Bey’in oğlu buna bunu diyor. Bunları buradan söylemeye utanırım, ben Erdoğan değilim. Suçlamalar kesinleşmeden birine hırsız diyecek, yalancı şahitlerin iftiraları üzerinden bir şeyler söyleyecek kişinin adı Erdoğan’dır. Burada bütün pislikler ortaya döküldü. Şimdi bu adı geçenler üzerinden bir tane, her şeyi göze alan savcı arıyoruz.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar