Çerçeve yasanın adı netleşti: Bahçeli ilk imzayı attı

PKK'nin fesih sürecine ilişkin TBMM'ye ortak imzayla sunulması hedeflenen "çerçeve yasa" teklifinin ismi netleşti. Bahçeli ve kurmayları yasa tasarısını imzaladı

Çerçeve yasanın adı netleşti: Bahçeli ilk imzayı attı

GAZETE PENCERE - PKK'nin fesih sürecine ilişkin TBMM'ye ortak imzayla sunulması hedeflenen "çerçeve yasa" teklifinin ismi netleşti. Teklifin, "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi" adını taşıyacağı öğrenildi.

"Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması beklenen "çerçeve yasa" teklifinin adı belli oldu. Teklif, "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi" adını taşıyacak.

Düzenlemenin siyasi partilerin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulması hedefleniyor. Gruplar ortak imza vermezse, teklifin AKP ve MHP gruplarının imzasıyla sunulma olasılığı bulunuyor.

Teklifin bu hafta içerisinde Meclis'e sunulması ve ardından Adalet Komisyonu ile Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.

Yasa teklifi dün (3 Ağustos) AKP Grubu’nda milletvekillerinin imzasına açıldı. AKP Grup Başkanlığı, milletvekillerine gönderdiği yazıyla teklifin 4 Ağustos (bugün) saat 17.00’ye kadar imzalanmasını istedi.

AK Parti , teklif Meclis'e sunulmasından önce siyasi partilerle temaslarda bulunacak ve ön bilgilendirme yapacak.

Öte yandan DEM Parti İmralı heyeti geçtiğimiz pazar günü (2 Ağustos) görüştükleri Abdullah Öcalan'ın çerçeve yasa ile ilgili, "En az Cumhuriyet'in kuruluşu kadar önemli olacak bir demokratikleşme sürecinin başlangıcındayız" notunu paylaşmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tasarıyı ilk imzalayan kişi oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar