CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel: Yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel: Yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum
CHP'de "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik" sloganı ile gerçekleşen 38. Olağan Kurultay'da Özgür Özel delegelerden geçer oy alarak yeni genel başkan oldu. Özel 812 oy alırken, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. CHP'de 4-5 Kasım'da...

CHP'de "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik" sloganı ile gerçekleşen 38. Olağan Kurultay'da Özgür Özel delegelerden geçer oy alarak yeni genel başkan oldu. Özel 812 oy alırken, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı.

CHP'de 4-5 Kasım'da gerçekleşecek olan 38. Olağan Kurultay'ının ilk günü sona erdi. İki turla sona eren CHP Genel Başkanlığı yarışının galibi Özgür Özel oldu.

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Partimizin yeni genel başkanı sayın Özgür Özel olmuştur. Partimize, ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kürsüye çıktı. Özel, "Hayatımın en büyük gururunu, en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP'nin yüzüncü yılında ve CHP'nin hatta Türkiye'nin 100. yılda kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliği ile şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP'liler adına size teşekkür ediyorum" dedi.

Özel şöyle devam etti:

Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha önce pek az deneyimlenen ve iki oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında 'Ben oraya geleyim Özgür başkanımızın elini kaldırayım' diyen, hepimizi duygulandıran bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz sayın genel başkanımıza, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum.

Omzuma yüklediğiniz sorumluluğun farkındayım. Ben sizlere güveniyorum. Bir teşekkürü kolay kolay siyaset sahnesinde görülmeyen ama bu süreçte bütün geçmişteki pratiklerinin aksine yanımda olan, beni yetiştiren anneme, babama, kardeşime, eşime, kızıma yürekten teşekkür ediyorum.

İlkokul öğretmenimden yatılı okuldaki öğretmenlerime kadar, beni yetiştiren tüm öğretmenlerime, bugün beni burada yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi mezunu arkadaşlarıma ve gecenin bu saatinde bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm delegelerimize, tüm CHP'lilere yürekten teşekkür ediyorum.

CHP'nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele, omuz omuza çıkıyorum. Salona il başkanlarımızla girdik, bu salondan 81 il başkanımızla kol kola çıkıyorum.

Zorlu bir süreci geride bıraktık. Büyük bir üzüntünün, travmanın arkasından düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri hava kaldırmak... Buna inandık. Bu salonun dışına hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum. İstemeden kırdıklarım olduysa af ola. Beş ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine hazırlanacağız. Elimizdeki belediyelerinin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyeceğiz. Kendi adıma iki sözü tutacağımı ifade ederek sözlerimi sonlandırayım. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım. Yarın sabah 9.30'da 81 İl Başkanımla görüşmek üzere toplantı koydum, kendilerini davet ediyorum. Ön seçime, demokratik tüzüğe yönelik bu partiye yakışır her türlü iyileştirme sözünü tutacağız.

Hatay'a gittiğimde Hatay'da siyaset konuşmadım. Mazbatamı alacağım, ilk ziyaretimi oraya yapacağım. Deprem bölgesini sürekli gündemde tutacağım. İkinci ziyaretim ikinci memleketim Osmaniye'ye olacak. Bundan sonra hep beraber büyük zaferler yaşayacağız. Bugün buradan zafer CHP'den bir adayın değildir. Bugünkü zaferin galibi bütün CHP'lilerdir. Biz, bütün ülkeye ve dünyaya parti içi demokrasiyi, çoklu yarışı, CHP'de genel başkanın demokratik seçimlerle değişebileceğini hep birlikte gösterdik.

Yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum

Buradan bir buçuk milyon üyemize diyorum ki: Biz Cumhuriyetin 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum.

Durmayacağız, çalışacağız, omuz omuza çalışacağız. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyorum. Bunun için de sizlere güveniyorum. Kendi adıma iki sözü tutacağımı ifade ederek sözlerimi sonlandırayım.

Yolumuz açık olsun.

Konuşmasının ardından Sözcü TV'ye bağlanan Özgür Özel "Danışmanların bulunduğu 3.katı boşaltıp örgütümüze tahsis edeceğiz. herhalde talimat vermeme gerek kalmaz" dedi.

İmamoğlu: Değişim sırası Türkiye'de

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrasında yaptığı X paylaşımında şu sözleri söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor, kongrenin geçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değişim sırası Türkiye'de."