CHP Heyeti, Meclis Başkanı Kurtulmuş'u ziyaret etti; tutuklu Milletvekili Can Atalay hatırlatıldı

CHP Heyeti, Meclis Başkanı Kurtulmuş'u ziyaret etti; tutuklu Milletvekili Can Atalay hatırlatıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti.Kurtulmuş'un makamında...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti.

Kurtulmuş'un makamında gerçekleşen görüşmede Meclis Başkanı, "Milli iradenin tecelligahı olan TBMM'de fikir farklılıklarımızla ama karşılıklı anlayış içerisinde milletin beklentilerine uygun bir yasama dönemi geçireceğimizi umuyorum. Bu süreçte bazı yasa teklifleri var. Biri sivil, demokrat, kapsayıcı, çağdaş bir anayasa yapılması zorunluluğudur. Siyasetteki birçok sorunun temelinde de bu ihtiyaç mevcuttur. Bir partinin anayasası olmaz; milletin anayasası olur. Mümkün olan en geniş mutabakat ile hep birlikte bu iklimi oluşturarak bu sürece katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Bir diğer önemli konu da yeni bir Meclis içtüzüğü gerekliliği. Bu konuda gerekirse ortak bir çalışma ile hareket ederek ve ekim ayında Meclis'e getireceğimizi umuyorum. Bu konularda başkanlık görevinin bana verdiği hak ve sorumlulukları bilerek, siyasi partilerin çalışmalarında tarafsız bir çalışma gerçekleştireceğim" dedi.

Can Atalay hatırlatıldı

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de sosyal medyada yaptığı paylaşımda, görüşmede tutuklu Milletvekili Can Atalay'la ilgili Meclis sorumluluğunun yerine getirilmesi gerektiğinin konuşulduğunu belirtti, "27. Dönemde Meclis Başkanı'nın tarafsızlığa aykırı yanlış uygulamalarını örneklendirerek yeni dönemde tekrarlanmamasını talep ettik" ifadelerini kullandı.