CHP İstanbul İl Kongresi davası ertelendi
8 Ekim 2023'te yapılan CHP İstanbul İl Kongresi’yle ilgili dava 17 Kasım’a ertelendi.
GAZETE PENCERE - CHP'nin 8 Ekim 2023 tarihinde yapılan ve Özgür Çelik’in kazandığı İstanbul İl Kongresi’yle ilgili İstanbul 72. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması Silivri'de yapıldı. Dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla dava, 17 Kasım’a ertelendi.
2023 yılında Özgür Çelik’in kazandığı CHP İstanbul İl Kongresi’nin Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı davranıldığı iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması, İstanbul 72. Asliye Ceza Mahkemesi’nce Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nin 6 No’lu Duruşma Salonu’nda bugün yapıldı.
Aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da olduğu 10 sanıklı davada tutuksuz yargılanan CHP İstanbul İl delegesi Aydın Karaarslan, hile iddiasını reddederek "40 yıldır CHP’liyim. Hiç tanımadığım Tolgahan Erdoğan hakkımda iddialarda bulundu" dedi.
"O SES BANA AİT ANCAK İÇERİK ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL"
Beşiktaş Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Fahrettin Çırak da "Kendimizi televizyonda gördük. Daha sonra mali şube çağırdı, 'Bu adamları tanıyor musunuz' diye sordu. Biz de tanımadığımızı, yalnızca bir kez arkadaşımın yanında tesadüfen görüştüğümüzü söyledik" diye konuştu.
"O ses bana ait ancak içerik anlatıldığı gibi değil. Ben niye para vereyim? İl delegesi değilim. Kurultay delegesi değilim. Parti Meclisi üyesi değilim. Milletvekili değilim. Mecbur muyum?" diyen Çırak, "Çocuğumun rızkını niye oraya vereyim? Benim bir inşaat şirketim var. 100’den çok inşaat yaptım. 100 bin lira, 200 bin lira, 500 bin lira niye vereyim. Suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.
Sanıkların ve avukatların savunmalarının ardından hakim, henüz dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı 17 Kasım 2026 tarihine erteledi.
Kaynak:ANKA