CHP'de birbirine rakip adaylar netleşiyor: Özel bugün ilan edecek

CHP'de birbirine rakip adaylar netleşiyor: Özel bugün ilan edecek
Gerçekleşen seçimlerinden ardından CHP'de başlayan "değişim" tartışmaları ile birlikte başlayan kurultay sürecinde adaylar netleşmeye başladı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel bugün CHP Genel Merkez'de yapacağı basın toplantısıyla...

Gerçekleşen seçimlerinden ardından CHP'de başlayan "değişim" tartışmaları ile birlikte başlayan kurultay sürecinde adaylar netleşmeye başladı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel bugün CHP Genel Merkez'de yapacağı basın toplantısıyla adaylığını ilan edecek. Adaylık için adı geçen bir diğer isim Örsan Öymen de bugün basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu.

CHP'nin Kasım ayı gibi yapılması planlanan 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için yarışacak adaylar netleşiyor. CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi'de düzenleyeceği basın toplantısıyla adaylığını ilan edecek.

Gazeteci Altan Sancar, Özel'in açıklamasına ilişkin, "Özel’in bugünkü adaylık açıklamasına 25 milletvekili katılacak. Özel’e destek veren ve il kongrelerinde görevlendirilen vekil sayısı ise 62 olarak belirlendi. İl kongrelerine Özel’i temsilen ikişer milletvekili katılacak" bilgisini paylaştı.

Özel'e destek için gelen milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fotoğraf: Medyascope

Kılıçdaroğlu: Herkesin aday olma hakkı vardır

Öte yandan dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Özel'in bugün gerçekleştireceği toplantıya dair, "CHP diğer partiler gibi değildir. Herkesin aday olma hakkı vardır. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Bir arkadaşımız İstanbul'dan mektup yazmış. Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim diye. Tabii dedik" diye konuştu. 

Örsan Öymen de adaylığını ilan edecek

Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in yeğeni Prof. Dr. Örsan Öymen'in de CHP'deki genel başkanlık yarışına katılacak bir diğer isim olduğunu duyurmuştu.

Öymen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugünü işaret ederek basın toplantısı yapacağını duyurdu. Öymen, "KAMUOYUNA DUYURU: 15 Eylül 2023 tarihinde Cuma günü CHP’deki Kurultay sürecine yönelik CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyeceğim. (Not: Tarih ve yerle ilgili kararı geçen hafta aldık, ilgili yazışmaları geçen hafta ve dün gerçekleştirdik)" dedi.

Öymen'in adayları olacağı İlke ve Demokrasi Hareketi'nin kadrosu ise şöyle:

CHP üyesi Ahmet Fethi Oral, 19. dönem SHP, 20., 22., 23. dönem CHP Milletvekili ve Devlet Bakanı Algan Hacaloğlu, CHP üyesi Ali Aydemir, CHP üyesi Aydın Keleşoğlu, CHP üyesi Ayhan Tuğsuz, CHP üyesi Prof. Dr. Bengi Başer, CHP üyesi Cezmi Doğaner, CHP üyesi Devrim Ercan, 24. dönem CHP Milletvekili Dilek Akagün, 24. dönem CHP Milletvekili Doğan Şafak, CHP üyesi Ekrem Demir, CHP üyesi Ergun Fersoy, CHP eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, CHP eski Parti Meclisi üyesi Hüsniye Kaya, CHP üyesi Işık Özkefeli, 23. ve 24. dönem CHP Milletvekili İsa Gök, CHP üyesi İsmail Yetkin Özden, 22. dönem CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, CHP üyesi Metin Gazioğlu, CHP üyesi Mustafa Metin, CHP üyesi Muzaffer Koç, CHP üyesi Naci Günday, 23. dönem CHP Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat, 23. ve 24. dönem CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, CHP üyesi Recep Bakırtaş, 24. dönem CHP Milletvekili ve CHP eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Süheyl Batum, CHP üyesi Prof. Dr. Tamer Koldaş, CHP üyesi Emekli Amiral Türker Ertürk, 19., 20. ve 21. dönem DSP Milletvekili ve CHP üyesi Uluç Gürkan, CHP üyesi Utkan Güneş.