CHP’de muhaliflerin Erdoğan-Gül modeli tartışması

CHP’de muhaliflerin Erdoğan-Gül modeli tartışması
Gazeteci Murat Yetkin, CHP'de değişim isteyen muhaliflerin, Erdoğan-Gül formülünü tartıştığını yazdı. Yazıda, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in ise modele sıcak bakmadığı kaydedildi. Gazeteci Murat Yetkin, CHP'de 28 Mayıs...

Gazeteci Murat Yetkin, CHP'de değişim isteyen muhaliflerin, Erdoğan-Gül formülünü tartıştığını yazdı. Yazıda, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in ise modele sıcak bakmadığı kaydedildi.

Gazeteci Murat Yetkin, CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından süren değişim tartışmalarına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden, "Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül modeli"nin konuşulduğunu yazdı.

Yetkin yazısında, İmamoğlu'nun yine İBB Başkanı adayı olmasının beklendiğini kaydederek İmamoğlu’nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığına "Erdoğan-Gül modeli tartışması" üzerinden yanıt verdi.

Yetkin yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Bu modeli öne sürenler, İmamoğlu’nun İBB’ye aday olup yeniden seçilmesi, İmamoğlu’nun da desteğini Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu’nun yerine geçmesinden yana kullanabileceği iddiasında. Muhalifler arasında, Erdoğan-Gül modelini hararetle savunanlar var. Öte yandan Özgür Özel’in özellikle de Erdoğan-Gül benzetmesine karşı çıktığı, modele çok sıcak bakmadığı da biliniyor. Daha işin başında sağlam bir zeminde görünmüyor bu model." 

İmamoğlu, İBB adayı olacak mı?

Yetkin yazısında ayrıca Ekrem İmamoğlu'nun 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde yeniden İBB Başkanı olabileceğine değindi. Murat Yetkin, şunları kaydetti: 

"Kılıçdaroğlu’nun Büyük Kurultayı 31 Mart 2024 yerel seçimlerin ardından yapma fikrine İmamoğlu da gelmiş görünüyor. Yarınki iletişim danışma toplantısında da muhtemelen değinilebileceği üzere, İmamoğlu -o arada siyaset yasağı onaylanmazsa ve CHP Genel Merkezi yeniden kendisini gösterirse yine İstanbul Büyükşehir Başkan adayı olacak. Peki CHP ola ki yeniden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere eldeki büyükşehir belediye başkanlıklarını AK Parti’ye kaptırmadı, o zaman İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ne olacak? İşte o noktada Erdoğan-Gül modeli tartışması siyaset kulisine sürülüyor."