CHP'de sızıntı sarsıntısı

CHP'de sızıntı sarsıntısı
CHP'de kaybedilen seçimin yankıları dinmek bilmiyor. Seçimlerin ardından "Değişim" çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önde gelen isimleriyle yaptığı zoom toplantısının Youtube'a sızdırılması ülke...

CHP'de kaybedilen seçimin yankıları dinmek bilmiyor. Seçimlerin ardından "Değişim" çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önde gelen isimleriyle yaptığı zoom toplantısının Youtube'a sızdırılması ülke gündemine düştü.

15 dakikası sızan bahse konu toplantıda İmamoğlu'nun Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Onursal Adıgüzel, Engin Altay, Özgür Özel gibi isimlerle PM’yi olağanüstü toplantıya çağırmak için verilecek dilekçeyi konuştukları görüldü.

TIKLAYIN- İmamoğlu ve ekibinin Kılıçdaroğlu’na karşı “değişim” toplantısı sızdı

İmamoğlu: Bu ve benzeri 200'e yakın toplantı oldu, gizli bir bilgi yok

İmamoğlu toplantı görüntülerinin yayımlanmasının ardından bugün yaptığı açıklamada

"Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle parti meclisi üyeleriyle konuşulur. Eski yeni milletvekilleriyle konuşulur ilçe başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Bu ve benzeri 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bugün bile buna benzer toplantımız var. Gizli bir bilgi yok. Sızdırılmasını araştıracağız bunu seven kimler var parti içinden mi dışından mı? Kalbimizde ne varsa aile meselesi gibi konuşmaya devam edeceğiz, oradan sağlıklı karar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz"

TIKLAYIN- İmamoğlu’ndan “sızdırılan video” açıklaması: Bu ve benzeri 200’e yakın toplantımız olmuştur

"2 ismin istifası istenecek" iddiası

Diğer yandan Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre Ekrem İmamoğlu’nun sızdırılan toplantısında bulunan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve grup başkan vekili Gökhan Günaydın’ın istifasının isteneceği belirtildi.

Özgür Özel: Söz konusu değil

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'ye konuşan Özel istifa iddialarını yalanladı. Özel ". Bizim istifamızın istendiğini, istifa edeceğimizi kim servis ediyorsa o kaynağa güvenilmemesini tavsiye ederim. Bizim istifamız söz konusu da değil" dedi.

TIKLAYIN- CHP'li Özel'den "İstifası istendi" iddialarına yanıt: Söz konusu değil, gündeme gelmedi

Kılıçdaroğlu'nun önceden haberi oldu mu?

Yine Altan Sancar’ın haberine göre dört gün önceki toplantıdan Kılıçdaroğlu’nun aynı gün haberi oldu. Parti meclisinin imza toplanarak olağanüstü toplantıya çağrılacağını öğrenen Kılıçdaroğlu, bu pazar parti meclisini toplama kararı aldı.

Öztrak'tan yalanlama

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise bugün yaptığı basın toplantısında söz konusu iddiaları yalanladı. Öztrak "Genel Merkezin toplantıdan haberi yoktu" dedi.

Öztrak ayrıca yapılan toplantıya ilişkin olarak "Ülke yangın yerine dönmüşken zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin kongre süreci hızla ilerlerken partimizin geleneklerine uymayan hiyerarşisini dikkate almayan etik olmayan toplantıları doğru bulmayız" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN- CHP’den sızdırılan İmamoğlu toplantısına ilişkin ilk açıklama

Kılıçdaroğlu, "Kabul edilemez" dedi

Yaşananların ardından bir kulis bilgisi de Gazete Duvar muhabiri Serkan Alan'dan geldi. Alan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun söz konusu toplantıyı "Kabul edilemez" olarak nitelendirdiği bilgisini paylaştı.

Partinin başka kaynaklarından edindiği bilgileri de aktaran Alan, bir kurmayın "Değişim sürecinde olan arkadaşların metodolojik sorunu var. Kılıçdaroğlu karşıtlığını ideolojik olarak besleyemediler ve kutuplaştırdılar. Buradan nasıl bir değişim çıkacak? CHP’nin tepki çeken son milletvekili listelerini hazırlayan bütün arkadaşlar orada" dediğini bildirdi.

TIKLAYIN- Kulis: Kılıçdaroğlu, sızan toplantıya ilişkin "Kabul edilemez" dedi

Kılıçdaroğlu'na yakın isimler de var

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirilen Engin Özkoç, toplantıda fiilen görülmese de adı konuşmalarda geçiyor.

Videoda Gökhan Günaydın'ın "Engin Bey ile ben görüştüm cuma günü müydü galiba öyleydi. Bu, hani bu bilgiyi aldığım bilgiyi kullanacağımı kendisine de söylediğim için burada aktarıyorum." ifadelerine karşı araya giren Engin Altay, hangi Engin'den bahsettiğini sorunca Gökhan Günaydın, "Engin Özkoç evet, Engin Özkoç" diye yanıt veriyor.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin de "değişim" hareketi içerisinde olduğu ancak ABD’de olması sebebiyle toplantıya katılmadığı ifade edildi. 

Ayrıca CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de toplantıda yer aldığı dikkati çekti. 

Toplantı üyelerinden ilk yorum

Toplantının diğer katılımcıları ise Gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu. Saymaz, CHP'li isimlerin kendisine aktardıklarını şöyle aktardı:

Gökhan Günaydın, gayrimeşru bir toplantı yapmadıklarını belirterek, “PM üyeleri olarak görevden alınan il ve ilçe başkanları hakkında konuştuk. Parti tüzüğüne göre hareket ediyoruz. Zaten gizli toplantı yapsaydık dilekçeyi basına duyurmaktan bahsetmezdik. Bunun neresi paralel?” diye konuştu.

İsmail Saymaz, “Gördüğüm kadarıyla bu, İmamoğlu ve yakın değişim ekibinin toplantısı” yorumuna Günaydın’ın, “Bunda ne mahsur var” diye yanıt verdiğini ve CHP’de tartışmanın artık kaset savaşları noktasına gelmesini üzücü bulduğunu söylediğini aktardı.

Engin Altay: Sızması enteresan

Saymaz, Engin Altay’ın ise kendisine “Konumuz il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasıydı” açıklamasını yaptığını ifade etti. Altay daha sonra Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşarak şu sözleri sarf etti:

"Bu tür toplantılar sürekli yapılıyor, normal. Bir şey olmaz. Sızması enteresan. "

Çalışmalarınız devam edecek mi?” sorusuna Altay, “Parti için devam edecek. Bu partinin geleceği için her şey yapılır” yanıtını verdi.

Toplantıdan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olup olmadığı sorusuna ise Altay, bilmediğini belirterek, “Olmuştur haberi, daha önceden de olmuştur gayet normal” ifadelerini kullandı.

Muharrem Erkek: Kimin sızdırdığını bilmiyorum

Olayın ardından ODA TV'ye konuşan Muharrem Erkek ise videoyu kimin sızdırdığını konusunu bilmediğini belirterek "Şu anda da bir değerlendirme yapmayayım. Daha sonra yapacağız zaten. Uygun bir zamanda yapacağız. Pazar günü Parti Meclisi toplantısı var zaten. Delege seçimlerimiz başlıyor." dedi.

TIKLAYIN- CHP’li Altay’dan “sızan” toplantıya dair açıklama: Sürekli yapılıyor, normal; sızması enteresan

TIKLAYIN- Sızdırılan videoda yer alan CHP’lilerden ilk yorum

Fatih Altaylı: İhanet, başarısızlıklara rağmen CHP'nin başında kalmaya çalışmaktır

Konunun ardından Gazeteci Fatih Altaylı konuyu köşesinde ele aldı. Altaylı bahse konu videonun "Büyük ihanet" şeklinde lanse edilmesine tepki göstererek şu yorumu yaptı:

Altaylı, bahse konu videonun “İşte yüzyılın ihaneti” başlığı ile yayımlanmasını eleştirerek şöyle dedi:

“Büyük ihanet, Kılıçdaroğlu’nun yerine daha başarılı olma ihtimali olan bir genel başkan arayışında olmaya denmez.

Büyük ihanet, 12 seçim başarısızlığına rağmen türlü ayak oyunları ile CHP’nin başında kalmaya çalışmaktır.

Büyük ihanet, seçim sonrası ülke zamlarla, ekonomik krizle yangın yerine dönmüşken muhalif lider olarak tek açıklamayı voleybol milli takımını kutlamak için yapmaktır."

TIKLAYIN- Fatih Altaylı, İmamoğlu toplantısını yazdı: İhanet, seçim başarısızlığına rağmen CHP’nin başında kalmaya çalışmaktır

Sarıgül'den şarkı sözüyle yanıt

CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Elazığ Milletvekili Mustafa Sarıgül, sızan toplantının ardından Twitter'dan şarkı sözleriyle tepkisini gösterdi. Sarıgül Kemal Kılıçdaroğlu etiketiyle şu sözleri paylaştı:

"Tutmayın yol verin gidene gidene Cevap da vermem artık gücüme gidene"