CHP'li eski milletvekili, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne danışman oldu

CHP'li eski milletvekili, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne danışman oldu
CHP'nin eski Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne danışman oldu.

CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı büyükşehirlerden biri de Balıkesir olmuştu. Ahmet Akın, CHP’nin adayı olarak seçimi kazanmış ve göreve başlamıştı.

Akın’ın göreve başlamasının ardından, CHP’nin Ankara eski milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin özel kalem müdürlüğüne getirileceği iddia edilmişti.

PolitikYol’dan Altan Sancar'a konuşan Hakverdi, henüz özel kalem müdürü olarak görevlendirilmediğini söyledi. Fiili olarak Ahmet Akın’ın danışmanı olduğunu söyleyen Hakverdi, özel kalem müdürlüğüne getirilip getirilmeyeceğine ilişkin sorumuza ise “Henüz bu konuda karar verilmedi” yanıtını verdi.

Hakverdi yerel seçimlerde Çankaya Belediyesi başkanlığı için aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. Hakverdi ayrıca 25, 26 ve 27’nci dönemde CHP Ankara milletvekili seçilmişti.

Özel kalem müdürlüğü istisnai kadrolar arasında yer alıyor. Buraya yapılan atamada KPSS şartı aranmamakla birlikte, devlet memuru şartlarını taşımaları kaydıyla memuriyet süresi, görevde yükselme sınavı dahil başka herhangi bir şarta tabi olmadan atanılabiliyor.