CHP'li Salıcı: Bize gelen bilgiler var, paramiliter grupları akıllarının ucundan dahi geçirmesinler

CHP'li Salıcı: Bize gelen bilgiler var, paramiliter grupları akıllarının ucundan dahi geçirmesinler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Bize gelen bilgiler de var. Biz Türkiye’deki demokratik sistemi sokakta bulmadık. Mücadele ile kazandık. Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler” dedi.Cumhuriyet'ten...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Bize gelen bilgiler de var. Biz Türkiye’deki demokratik sistemi sokakta bulmadık. Mücadele ile kazandık. Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler” dedi.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, vatandaşların 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin olarak yaşadığı ‘oylar çalınacak’, ‘iktidar verilmeyecek’ gibi kaygılara ilişkin olarak şunları söyledi:

Bu kaygılar ‘haksızdır, anlamsızdır’ diyemeyiz. ‘Seçim yapmayacak bunlar’ kaygısı vardı, seçimin tarihi 14 Mayıs. ‘Kazansanız dahi seçimi size vermeyecekler’ vardı, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi bunun iyi bir örneği. Seçim sonucuna tahammül edemedi, seçimi yeniledi ama bu ülkenin demokrasi tarihinin ve siyasi olgunlaşmasının sonucu olarak vatandaş sıkı bir tokat attı. Bu seçimde böyle şeylere tevessül etmemelerini sağladı aslında. Bir ara ‘paramiliter gruplar devreye girebilir’ dendi. Toplumdaki kaygılardan biri buydu. Biz SADAT’ın önüne neden gittik. ‘Böyle bir şeye tevessül etme kardeşim’. Bize gelen bilgiler de var. Biz Türkiye’deki demokratik sistemi sokakta bulmadık. Mücadele ile kazandık. Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler.

Duyumlar var. Bazen kamuoyunda yorumcular da ifade ediyor. Biz, şeffaf bir seçimin olduğu, insanımıza yakışan bir olgunlukta 2002’de Adalet ve Kalkınma Partisi sandıktan çıktığında nasıl zorluk çıkarılmayıp iktidar teslim edildiyse kimsenin burnu kanamadan bu iktidar devrinin gerçekleşmesi için caba gösteriyoruz. Sokak hareketlerine ya da toplumda kaygı yaratacak hareketlere soğukkanlı biçimde yaklaşıyoruz. Seçim sürecini zedeleyebilecek, tartışmalı hale getirebilecek bir sürecin içinde olmayacağız ama hakkımızı da kimseye yedirmeyeceğiz. Uysal koyun saymasınlar bizi.

"SALDIRANLAR BELLİ TUTUKLANAN YOK"

Seçime giderken ki siyaset ikliminin de güvenli olması lazım. Gazetecilerin, aydınların, televizyon programlarının girişinde ve çıkışında... Kimin yaptığı belli, hedef gösterenler belli ama tutuklu yok. Bu da seçim güvenliği meselesidir. Seçime, kutuplaşmanın olmadığı bu tür saldırıların gerçekleşmediği ortamda gidilmesi seçimin daha rahat bir ortamda olmasını sağlar. 

"SEÇİMİ BİRİNCİ TURDA KAZANACAĞIZ"

Salıcı, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin görüşmesi ile ilgili olarak, "Diğer siyasi partilerle de görüştük. Bu görüşmeler devam edecek. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi parlamenter sisteme geçirmek için doğru bir kişi olduğunu, son birkaç yılda Millet İttifakı’nın yaptığı siyasi çalışmaları anlatıyoruz. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olduğunda sürprizle karşılaşmayacaksınız. Ne yapmamız gerektiğini ve ne yapacağımızı masadaki tüm liderlerin imzasıyla açıkladık. Sayın İnce’ye yapılan ziyaret de bu çerçevede. Çekilme beklentisiyle gitmedik. Bu düzenin eziyet eden bir düzen olduğunu söylüyoruz. Çabamız, saray düzeninin değişmesi için en geniş toplumsal mutabakatın oluşması. Altılı masanın ortaya çıkma nedenlerinden biri bu. Halil İbrahim sofrası derken bu toplumsal mutabakat ne kadar genişlerse bundan memnuniyet duyarız. Halil İbrahim sofrası herkese yapılmış bir davet. Sadece bizim gibi düşünenler gelsin demiyoruz. Bu düzen değişikliği bizim gibi düşünmeyenlerin de ihtiyacı olan bir değişiklik. Her konuda anlaşmak zorunda değiliz. Yapmaya çalıştığımız da Halil İbrahim sofrası da odur. Biz bu seçimi birinci turda kazanacağız. Mutabakatın genişlemesini isteriz. Çünkü seçimi yüzde 65 ile kazanmak varken neden yüzde 51 ile kazanalım. Ciddi bir toplumsal dönüşüm olsun" açıklamasını yaptı.