CHP'nin Adalet Bakanlığı grubuna ilişkin raporu: İfadeler değiştirildi, dedikodu 'talimat', bahçe duvarı 'Manisa' oldu!
Adalet Bakanlığı'na ait bir grupta CHP'ye yönelik soruşturmalardaki itirafçı ifadelerinin değiştirilerek dağıtılması skandalı hala gündemde. CHP'li avukatlar değiştirilen metinleri analiz etti, ifadelerin nasıl değiştirildiği ortaya çıktı.
GAZETE PENCERE - CHP’li belediyelere ve siyasetçilere ilişkin soruşturmalar devam ederken etkin pişmanlık kapsamında ifade veren isimlerin hem özel hayata hem de delilsiz şekilde CHP’nin yönetim kadrosunda yer alan isimler hakkındaki iddiaları basına sızdırılmaya devam ediyor.
CHP İletişim hesabı geçtiğimiz gün bu sızıntıların kaynağının Adalet Bakanlığı’na ait bir WhatsApp grubu olduğunu ortaya çıkarmıştı. Grupta yer alan gazetecilere deforme edilmiş metinlerin yollandığı, kısa notlarla paylaşım örnekleri sunulduğu ve gizli olmasına rağmen soruşturmaya ilişkin bilgiler verildiği görüldü. Grupta Adalet Bakanı Basın Müşaviri’nin paylaşımları yapması ise dikkat çekiciydi.
CHP’nin bu paylaşımından sonra grup apar topar kapatıldı. Ancak partili avukatlar paylaşımlara ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda bakanlık eliyle sızdırılan ve değiştirilen metinler dikkat çekti.
Savcılık tarafından PDF formatında hazırlanan metinlerin Word dosyasına çevrilirken tahrif edildiği ortaya çıktı.
İşte avukatların tespit ettiği değişiklikler:
ÖZKAN YALIM İFADESİ
"Bahçe Duvarına Poşet Bırakma" Manisa'daki ev oldu
- PDF: "Eve yaklaşınca Özgür Özel'i whatsapp üzerinden aradım. Kendisi bana parayı evin bahçe duvarı üzerinde, poşet içerisinde bırakmamı söyledi. Ben de dediği şekilde 200.000 TL parayı poşet içerisinde Özgür Özel tarafından alınmak üzere evin bahçesinin duvarına bıraktım ve oradan ayrıldım".
- Word (Servis Edilen ): "Bu paranın 200.000 TL’sini Manisa’daki evine bıraktım...".
SEVDİĞİ KADIN İFADESİ DEĞİŞTİRİLDİ
PDF : Özgür Özel'in istediği bir çanta için Yalım, "Ben bu çantayı sevdiği bir kadına hediye edilmek üzere istediğini düşünüyorum" diyor.
- Word (Servis Edilen): "Ayrıca 2022 yılında Özgür Özel’in ailesine hediye çantalar gönderdim...".
DEDİKODU RESMİ TALİMAT OLUYOR
PDF: Yalım'ın şoförü Murat Altınkaya, İstanbul'da Özgür Özel'in şoförü Mehmet'i tesadüfen görüyor. Mehmet ayaküstü ona, "genel başkanımız Özgür Özel'in kendi kullanımına tahsisli mercedes v300 marka aracın VİP dönüşüm işlemlerinin Uşak Belediyesi tarafından yapılmasını istediğini, bunun genel başkan Özgür Özel'in talimatı olduğunu" söylüyor.
- Word (Servis Edilen): İki şoförün muhabbeti tamamen silinmiş. "...her iki aracın dönüşüm bedelleri Uşak Belediyesi tarafından ödenmiştir... Bu süreçte her iki aracın VIP dönüşüm faturalarının tek fatura olarak düzenlenerek Uşak Belediyesi Sosyal Tesisleri Şirketi tarafından ödendiğini biliyorum.".
UCUZ SAAT MAKASLANDI
PDF: Yalım, Özel'e o dönemin parasıyla 5-6 Bin TL'lik ucuz bir saat hediye ettiğini , saatin basında pahalı gibi yazılması üzerine Özel'in kendisini aradığını ve saatin ucuz olduğunu teyit ettiğini detaylıca anlatıyor.
- Word (Servis Edilen): Tüm bu hikaye makaslanmış: "...kendisine de bir saat hediye ettim.".
İSİMLER SİLİNDİ
PDF: Uşakspor ve araç alımı iddialarında Mehmet Arslan, Halil Arslan, Meral Hanım, Hasan Doğukan Kurnaz, Mustafa Yalım, Yaşar Aslan isimleri tek tek sayılıyor. Ayrıca belediye araçlarının tam plakaları (64 BB 064, 64 BB 012 vb.) veriliyor.
- Word (Servis Edilen): Tüm isimler silinerek "bazı kişilerden araç alımı için borç aldım" deniliyor. Plakalar yerine "çeşitli araçların" ifadesi kullanılıyor
GÖKAN BÖCEK İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİLER
Böcek ifadesindeki müdahale, paranın kaynağını mantığa büründürmek üzerine yapılmıştır.
PDF: Para toplama süreci anlatılırken defalarca "iş adamlarından TL olarak mı yoksa Euro cinsinden mi topladığımı hatırlamıyorum" , "bu para partili şahıslardan ve iş adamlarından temin edildi" ve "Bu para iş adamları bu paraları partiye... verdiler" deniliyor.
- Word (Servis Edilen): "İş adamları" kelimesi tamamen kazınarak tek bir cümleye indirilmiş: "Parayı 10-15 gün içerisinde partiye yakın kişilerden temin ettim".
1 MİLYON EURO DİYALOĞU
PDF: Veli Ağbaba aradığında babasına sormadığı, ancak "daha sonra seçim sonunda babamla seçimde ne kadar harcadığımızı konuşurken bu hususu yani Genel Merkeze Özgür ÖZEL'in isteği üzerine Veli AĞBABA'ya 1 Milyon Euroyu verdiğimi söyledim" diyor.
- Word (Servis Edilen): "Özgür ÖZEL’in talimatıyla 1 Milyon Euro verilmesi hususunda Veli AĞBABA tarafından arandım. Daha sonra bu durumu babama anlattım".
Kaynak:Haber Merkezi
