CHP'nin aday belirleme kriterleri netleşiyor: 'Elden anketler' dikkate alınmayacak

CHP'nin aday belirleme kriterleri netleşiyor: 'Elden anketler' dikkate alınmayacak
Kurultay sürecini geride bırakan ve yerel seçim hazırlıklarının startını veren CHP’de aday adaylığı başvuruları, Salı gününden itibaren kabul edilecek. Edinilen bilgilere göre, seçim startının masaya yatırıldığı MYK...

Kurultay sürecini geride bırakan ve yerel seçim hazırlıklarının startını veren CHP’de aday adaylığı başvuruları, Salı gününden itibaren kabul edilecek. Edinilen bilgilere göre, seçim startının masaya yatırıldığı MYK toplantısında mevcut belediye başkanlarının kendi yaptırdıkları anketlerin adaylık belirleme sürecinde dikkate alınmaması kararlaştırıldı

Altan Sancar

4 Kasım’da Özgür Özel’i genel başkan olarak seçen ve 5 Kasım’da belirlenen parti meclisi ile Merkez Yönetim Kurulu’nu oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçimlerin startını da verdi.

Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanacak olan parti MYK’sında aday adaylığı başvurularıyla ilgili takvimin belirlenmesi bekleniyor. Ardından da Salı gününden itibaren aday adaylığı başvurularının başlaması bekleniyor. Bu süreçte ayrıca mevcut yönetimin CHP’de olduğu belediyeler için ise anlaşılacak üç ayrı kamuoyu araştırma şirketi ile “memnuniyet ölçümleri” yapılacak. Parti yönetimi, aday isimlerinin belirlenmesinde araştırma şirketlerinden gelecek olan sonuçları göz önünde bulunduracak.

Edinilen bilgilere göre; parti yönetimi mevcut belediye başkanlarının yaptırdıkları ve yaptıracakları anketleri kabul etmeyecek ve sonuçlarını değerlendirme sürecinde kriter olarak kabul etmeyecek.

Örgütlerden gelecek isimler değerlendirilecek

Adayların belirlenmesi sürecinde araştırma şirketlerinden gelen sonuçlarla birlikte örgütlerden gelecek isim önerileri ve temayül yoklamaları da değerlendirme kriterleri arasında yer alacak.

Kurultay sürecinde partinin 7’inci genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen belediye başkanları için de aynı süreç yürütülecek. Bu aşamada kurultay sürecinde yaşanan tartışmalar göz önünde bulundurulmayacak.

'Uyumlu çalışma kriteri'

Parti yönetiminin İstanbul’daki ilçe belediye başkanı adayların belirlenmesi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da görüşlerine başvuracak. İmamoğlu’nun yeniden belediye meclisinde çoğunluğu elde ederek seçilmesi için tüm süreçlerde “uyumlu çalışma” kriterine uygun isimlerin belirlenmesi hedeflenecek.

Diğer büyükşehir belediyelerinde de adaylığına kesin gözüyle bakılan belediye başkanlarının görüşlerine de başvurulacak.