CHP'ye kurultay soruşturması: Dolandırıcılıktan suçu olan kişi tanık oldu
CHP Kurultayı’na ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Servet Yıldırım’ın da ifadesine başvuruldu. Yıldırım, hakkında bazı iddialarda bulunan Hasan Hüseyin Şenyurt’a dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Halk TV'de yer alan habere göre; Kurultayla ilgili para, telefon ve ev dağıtıldığı iddialarını daha önce kamuoyuna taşıyan Şenyurt, bu bilgileri Servet Yıldırım’dan aldığını ileri sürmüştü. Bu beyanlar üzerine ifade veren Yıldırım, kendisinin AKP üyesi olduğunu ve 13 yıldır iş insanı Hüseyin Köksal’ın makam şoförlüğünü yaptığını belirtti. Kurultay sürecine dair herhangi bir para taşıma iddiasıyla ilgisi olmadığını vurguladı.
“50’ye yakın dosyası var, hasta bir insan”
Yıldırım, Şenyurt hakkında ağır suçlamalarda bulundu. “Hasan Hüseyin Şenyurt’un resmi evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, cinsel taciz ve istismar gibi yaklaşık 50 dosyası var. Sözüne itibar edilebilecek biri değil” dedi. Yıldırım ayrıca, daha önce aynı iddialar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendisi hakkında takipsizlik kararı verdiğini hatırlattı.
“Alkollüyken gizlice ses kaydı aldı, şantaj yaptı”
İfadesinde, Şenyurt’un alkollü oldukları bir anda gizlice ses kaydı aldığını ve sonrasında bu kayıt üzerinden kendisine şantaj yaptığını söyleyen Yıldırım, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu da belirtti. Ancak başvuruya ilişkin dosya numarasını hatırlamadığını ekledi.
“Kurultaya da, döviz bürosuna da gitmedim”
Kendisinin ne CHP kurultayına gittiğini ne de adı geçen Laleli’deki döviz bürosuna uğradığını söyleyen Yıldırım, iddiaların tamamen dedikodulara ve mesnetsiz kayıtlara dayandığını savundu.
Avukattan takipsizlik talebi
Yıldırım’ın ifadesi sırasında hazır bulunan avukatı Melih Bilir ise, müvekkilinin daha önce aynı konularda aklandığını hatırlatarak savcılıktan yeniden takipsizlik kararı talep etti.
Şenyurt’a dair “iş insanı” tanımı tartışmalı
Öte yandan, kamuoyuna “iş insanı” olarak tanıtılan Hasan Hüseyin Şenyurt hakkında, çeşitli medya organlarında çıkan haberlerde kurultay sürecine dair tanıklık ettiği öne sürülmüştü. Yıldırım ise ifadesinde, Şenyurt’un iş insanı olmadığını ve geçmişi şaibeli biri olduğunu iddia etti.
Kaynak:Haber Merkezi