Çiçekçiler Odası Başkanı açıkladı: 3 milyon dal kırmızı gül satıldı

Çiçekçiler Odası Başkanı açıkladı: 3 milyon dal kırmızı gül satıldı
Sevgililer Günü'nde kırmızı güle büyük rağbet var. Ancak mevsim değişikliği gül bakımlarını da etkiledi. Kış gelmediği için güller çabuk açtı. Bu durum da fiyatlara yansıdı.Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış,...
Sevgililer Günü'nde kırmızı güle büyük rağbet var. Ancak mevsim değişikliği gül bakımlarını da etkiledi. Kış gelmediği için güller çabuk açtı. Bu durum da fiyatlara yansıdı.

Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, bu yıl Sevgililer Günü'nde kırmızı güle olan talebin geçen yıla kıyasla azaldığını belirtti. Havaların sıcak geçmesi nedeniyle güllerin çabuk açtığını ve dolayısıyla alımların düştüğünü ifade etti.

S.S Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nde geçen yıl 3 milyon dal kırmızı gül satıldığını ancak bu yıl bu miktarın yarı yarıya azaldığını dile getirdi.

Kış, "Sevgililer Günü'nün vazgeçilmezi kırmızı gül olsa da, bazı müşteriler renkli gülleri ve orkideleri tercih ediyor. Tasarımlarımızı çeşitlendirerek farklı seçenekler sunuyoruz" dedi. Fiyatlar konusunda da bilgi veren Kış, çiçeklerin kalitesine ve boyutuna göre 100 ila 200 lira arasında değiştiğini söyledi. Özellikle çiçek almak isteyenleri çiçekçi dükkanlarına gelmeleri konusunda teşvik etti ve internet üzerinden alışveriş yapmanın bazen hayal kırıklığına yol açabileceğini vurguladı.