Cizre'de 3 ihale gören köprünün ışıklandırması için milyonlarca liralık harcama yapıldı

Cizre'de 3 ihale gören köprünün ışıklandırması için milyonlarca liralık harcama yapıldı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde "prestij projesi" olarak adlandırılan bir köprü için 8 yılda 3 ihale yapıldı. Köprünün ışıklandırması için 6 milyon 120 bin TL harcama yapıldı. Cizre'de kayyumların “prestij projesi” olarak...
Şırnak'ın Cizre ilçesinde "prestij projesi" olarak adlandırılan bir köprü için 8 yılda 3 ihale yapıldı. Köprünün ışıklandırması için 6 milyon 120 bin TL harcama yapıldı.

 Cizre'de kayyumların “prestij projesi” olarak adlandırılan bir köprü 8 yıldır 3 kez ihaleye çıkarılmasına rağmen bitirilmedi.

Köprünün ilk ihalesi 11 Eylül 2016’da kayyım Faik Arıcan tarafından yapıldı. İhaleyi alan Egecen Akaryakıt Nakliyat İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile Pek-Er İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığı, yıllardır köprüyü bitiremedi.

Bugüne kadar 4 kayyum tarafından 3 ihale ve iki kere revize gören köprü resmen para yutuyor. Her ihalede maliyeti katlanan köprünün Mayıs 2023’te teslim edilmesi bekleniyordu.

Köprünün toplam maliyeti Katma Değer Vergisi (KDV) dahil 132 milyon lirayı aştı. Kayyım Nazlı Demir son olarak köprünün ışıklandırma ihalesi için 6 milyon 120 bin TL harcadı.

6 milyon 120 bin TL harcama yapıldı

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, tartışma ve tepkilere neden olan köprünün ışıklandırma ihalesi Eroğlu Yapı Elektrik ve Enerji’ye verildi. İlçe halkı, kentin bütün yol ve caddelerinin köstebek yuvasına dönmüş olmasına rağmen bir köprünün ışıklandırmasına verilen 6 milyon 120 bin TL’nin rant amaçlı kullanıldığını düşünüyor. Ayrıca söz konusu para ile bozuk olan birçok sokak ve caddenin yapılabileceğine işaret ediyor. Köprünün ne zaman açılışı yapılacağı ise kamuoyuyla paylaşılmadı.