Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakan adayı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakan adayı Muhammed Ali Zeydi'yle görüştü.
GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakan adayı Muhammed Ali Zeydi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Zeydi’yi Başbakanlığa aday gösterilmesi nedeniyle tebrik ederken, Irak’ta kapsayıcı, dengeli ve istikrarlı bir hükümeti süratle kuracağına inandığını söyledi.
Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin Irak’la yakın iş birliğine stratejik ve kurumsal temelde ciddi ivme kazandırdığını, yeni dönemde bunu daha da ilerletmeyi hedeflediğimizi, Türkmenlerin Irak ile kardeşliğimizin müstesna unsurunu teşkil ettiğini belirtti" denildi.
Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi başta olmak üzere, terörle mücadele, savunma sanayii, enerji ve ulaştırma gibi pek çok alanda iki ülke ilişlerini ilerletme konusunda kararlı olduklarını da dile getirdi.
Kaynak:Haber Merkezi