Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetiminin tahriklerini dikkatle takip ediyoruz
İslamabad Mutabakatı ile ABD ve İran arasındaki çatışmaların durmasının önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail yönetiminin mutabakatı dinamitlemeye yönelik tahriklerini dikkatle takip ediyoruz" dedi.
GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i resmi törenle karşıladı.
Erdoğan ile Şerif, ikili görüşme ve heyetler arası çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı yaptı.
Pakistan'ın Belucistan eyaletinde meydana gelen otobüs kazasında yaşamını yitirenler için taziyelerini ileten Erdoğan, "Bugün yaptığımız görüşmelerde, ikili ilişkilerimiz başta olmak üzere bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş teatisinde bulunduk" dedi.
ABD ve İran arasında Pakistan arabuluculuğunda imzalanan mutabakata değinen Erdoğan, "İslamabad Mutabakatı'yla sağlanan sükunet sayesinde tüm dünya derin bir nefes almıştır. Son günlerde uluslararası basına yansıyan haberler, müzakere sürecinin hangi zorluklarla yürütüldüğünü ortaya koymaktadır. Bu neticenin alınmasında büyük emeği geçen değerli kardeşim Başbakan Şerif'i ve Pakistanlı kardeşlerimizi bir daha tebrik ediyorum" diye konuştu.
"SİYONİST KATLİAM KADROSU, LÜBNAN VE SURİYE'Yİ RAHAT BIRAKMIYOR"
İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Lübnan'a düzenlediği saldırıları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizde gerilimin azaltılmasına ve sorunların diplomasi yoluyla çözülmesine katkı sağlayacak her adımı özellikle destekledik, destekliyoruz. İsrail yönetiminin mutabakatı dinamitlemeye yönelik tahriklerini dikkatle takip ediyoruz. Siyasi bekasını bölgede çatışmaların sürmesine bağlayan siyonist katliam kadrosu, özellikle Lübnan'ı ve Suriye'yi rahat bırakmıyor" ifadelerini kullandı.
"GAZZE'DE İNSANLIK DIŞI SALDIRILAR DEVAM EDİYOR"
"İsrail işgal güçleri, Gazze'deki mazlumlara yönelik hukuk ve insanlık dışı saldırılarına da devam ediyor" diyen Erdoğan, "Savaş bağımlısı mevcut İsrail hükümetinin coğrafyamızı tekrar özellikle barut ve kan kokusuna boğmasına fırsat vermemek gerekiyor. Türkiye, hangi inanca mensup olursa olsun bölge sakinlerinin tamamının huzur ve güven içinde yaşadığı bir iklimin hakim olmasını istemektedir" şeklinde konuştu.
"TİCARET HACMİMİZİ 5 MİLYAR DOLARA ÇIKARMA HEDEFİMİZİ TEYİT ETTİK"
İki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Erdoğan, "Bizler de yatırımcılarımızı Pakistan'da daha fazla faaliyette bulunmaya teşvik ediyoruz. İş birliğimiz yeni projelerle her geçen gün gelişiyor. Bu projelerin Pakistan'ın gücüne güç katacağına inanıyorum. Pakistan ile enerji, ulaştırma, kritik mineraller ve bilgi teknolojileri alanında iş birliğimizi derinleştirmek istiyoruz. Bölgemizde barış, istikrar ve refahın güçlendirilmesi için Pakistan başta olmak üzere kardeş ülkelerle dayanışma halinde çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.
ŞERİF: TÜRKİYE ÇOK ZOR ŞARTLARDA YANIMIZDA OLDU
Erdoğan'ın ardından konuşan Pakistan Başbakanı Şerif ise "Pakistan ve Türkiye’nin bir ruh içindeki iki kalp olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye çok zorlu şartlarda tam olarak kararlı şekilde yanımızda olmuştur" dedi.
"Pakistan olarak Türkiye ile birlikte durmaya devam edeceğiz" diyen Şerif, "KKTC konusunda bu birlikteliğimiz devam ettireceğiz. Uzun zamandır bu tutumu ortaya koymaktayız. Sonsuz taahhüdümüzü yeniliyoruz. Türkiye'nin başarısı Pakistan’ın başarısıdır. Pakistan’ın ilerlemesi Türkiye’nin ilerlemesidir" ifadelerini kullandı.
Kaynak:ANKA