‘Davet’ polemiği devam ediyor: İmamoğlu’na protokol koltuğu hazırlamışlar

‘Davet’ polemiği devam ediyor: İmamoğlu’na protokol koltuğu hazırlamışlar
Son dönemde ‘davet’ polemiği olarak bilinen Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağırılıp çağırılmadığı gündem olmuştu....
Son dönemde ‘davet’ polemiği olarak bilinen Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağırılıp çağırılmadığı gündem olmuştu. Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında davet polemiği yaşanan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı. Sabah Gazetesi, protokol koltuğunda Ekrem İmamoğlu’nun isminin yer aldığını fakat İmamoğlu’nun katılmadığını belirtti.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, bugün açılışı gerçekleştirilen ve gündem ‘Davet’ polemiği olarak geçen Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun protokolde yer ayrıldığının fakat İmamoğlu’nun açılışa katılmadığını paylaştı.

Ne olmuştu?

Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılışa davet edildiğini söyleyen İmamoğlu, bunun bir ilk olduğunu vurguladı. Davete gideceğini açıklayan İmamoğlu, "Vallahi teşekkür ediyorum kendisine. Pazartesi oraya gideceğim. Bakın bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. Şunun için gideceğim o açılışa: O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım" dedi.

Murat Kurum: Hayali davet...

İmamoğlu'nun açılışa katılımı hakkındaki görüşleri Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ise " Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki 'davet' tartışmasına Bakan Uraloğlu yanıt verdi: "Kim hangi törene nasıl katılacak, kim hangi sırada oturacak, hangi sırada konuşacak derdimiz o değil” ifadelerini kullandı.