Davutoğlu: Saadet Partisi ile ittifak yapacağız

Davutoğlu: Saadet Partisi ile ittifak yapacağız
Muhalefetin birbirine yönelik eleştirilerinin sorulduğu Davutoğlu, “İktidar da birbirine düştü Ali Yerlikaya ile Süleyman Soylu’nun politikalarını yan yana getirmek mümkün mü?" dediGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,...

Muhalefetin birbirine yönelik eleştirilerinin sorulduğu Davutoğlu, “İktidar da birbirine düştü Ali Yerlikaya ile Süleyman Soylu’nun politikalarını yan yana getirmek mümkün mü?" dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de gazetecilerle bir araya geldi ve soruları yanıtladı.

Yunanistan ziyaretinde edilen sözler

Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretine de değinen Davutoğlu, Erdoğan’ın daha önce Yunanistan’a yönelik bir konuşmasında “Bir gece ansızı gelebiliriz” dediğini ve güncel ziyaretinde ise bir soru üzerine sözlerinin PKK’ya yönelik olduğunu söylediğini hatırlattı. Bu tablonun kendisini üzdüğünü ve ülke adına utanç duyduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle konuştu: “Ben o ifadeyi kullanmayı doğru bulmam. Ama bir şekilde ağızdan çıkmışsa söylenecek söz şudur: ‘Evet o gün öyle dedim, Yunanistan’da bizi tehdit ediyordu, karşılıklı bir gerilim vardı. O gün söylediğim o gün için geçerliydi. Bugün söylediğim sözler ilişkileri düzeltme çabamızın gerektirdiği sözlerdir.’ Karşınızdaki de size der ki bu adam samimi. Ama derseniz ki ‘Ben bunu size değil, PKK’ya söyledim’; o andan itibaren sözünün ağırlığı kalmaz. Şu anda Cumhurbaşkanı’nın sözünün bu anlamda ağırlığı kalmadı.”

Saadet Partisi ile ittifak yapacağız

Yerel seçimlerde ittifak ve işbirliği ile ilgili soruları da yanıtlayan Davutoğlu, yerel seçimlerin doğasının genel seçimlerden farklı olduğunu kaydetti. Yerel seçimlerde yerel ölçekte iş birlikleri yapılabileceğini belirten Davutoğlu, “Bizim prensibimiz şu; halkın hak ettiği en iyi adayın çıkmasını sağlayacak şekilde çalışma yapacağız. Birinci aşama kendi adaylarımızdır” dedi. Saadet Partisi ile olabilecek yerlerde ittifak yapacaklarını belirten Davutoğlu, “Bir şehrin hak ettiği iyi bir aday varsa her partiyle görüşürüz” diye konuştu. Kapının ve diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini belirten Davutoğlu, 28 Mayıs sürecinin siyasete güveni sarstığını söyledi ve Türkiye’nin bu güvene ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İktidar da birbirine düştü

Kamuoyunda muhalefetin birbirine düştüğü yönünde bir kanaat olduğunu belirten Davutoğlu, “İktidar da birbirine düştü, Ali Yerlikaya ile Süleyman Soylu’nun politikalarını yan yana getirmek mümkün mü? İkisini aynı odada buluşturmak mümkün mü? Mehmet Şimşek’in politikaları ile Nureddin Nebati’nin politikalarını yan yana getirmek mümkün mü?” diye sordu.

İktidarda da muhalefette de güven sarsıcı pozisyonlar olduğunu belirten Davutoğlu, siyasete güvenin tekrar kazandırılması gerektiğini söyledi.