'Dilber’ tartışmasına ünlü piyanist Fazıl Say'ın yorumu: Çakma ve gerçek cehalet...

'Dilber’ tartışmasına ünlü piyanist Fazıl Say'ın yorumu: Çakma ve gerçek cehalet...
Yılmaz Erdoğan'ın hem başrolünde yer aldığı hem de hikayesini kaleme aldığı İnci Taneleri dizisinin dans sahneleriyle dikkat çekti. Dizide Hazar Ergüçlü'nün hayat verdiği Dilber karakterinin pavyon dansı çok konuşuldu. Fazıl...
Yılmaz Erdoğan'ın hem başrolünde yer aldığı hem de hikayesini kaleme aldığı İnci Taneleri dizisinin dans sahneleriyle dikkat çekti. Dizide Hazar Ergüçlü'nün hayat verdiği Dilber karakterinin pavyon dansı çok konuşuldu. Fazıl Say'da tepki gösterdi. 

Hazar Ergüçlü'nün pavyon dansı sosyal medyayı ikiye böldü. Diziye tepki gösterenler de vardı. Tam tersi diziyi beğenenler de vardı.

Sevda Türküsev gibi isimler "Pavyonlar kapatılsın" diyerek başka bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

'Dilber’ tartışmasına dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da dahil oldu.

Say, “Yılmaz şahane bir dizi yazmış... şiir gibi. Çok etkileyici... Hepiniz de çok iyi bir ekip olmuşsunuz çok benimsemiş tüm oyuncular olayı öncelikle tebrikler. Pavyon dansı sahnelerinin yarattığı tekdüze algı, -ve ah o hem gerçek hem çakma cehalet yorumlardaki- dizideki, şiirsel ve insancıl akışın asıl temasını asıl dokunduğu yeri çiğnemese iyi olurdu, ama artık bu ülkede bir şey de denilmiyor... Bu böyle... Çok uzaklaştı akıl da kültür de her şey de... maalesef... neyse... Biz seyrediyoruz hayranlıkla, duyguyla ve alkışlıyoruz ustaca işi... Bravo sizlere... #(not; rahatsızlık vermeye devam))))” dedi.