Diyanet'ten yine tartışma yaratacak fetva: Kadının çalışması eşinin iznine bağlıdır

Diyanet'ten yine tartışma yaratacak fetva: Kadının çalışması eşinin iznine bağlıdır
Diyanet’in internet sitesinde yer alan “Aile ve Dini Rehberlik” bölümünde, aile ile ilgili verilen soruya "Kadının çalışması eşinin iznine tabidir" cevabı verildi.Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tartışmalı fetvalarına...
Diyanet’in internet sitesinde yer alan “Aile ve Dini Rehberlik” bölümünde, aile ile ilgili verilen soruya "Kadının çalışması eşinin iznine tabidir" cevabı verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tartışmalı fetvalarına bir yenisi daha eklendi.

"Depremzedeyi evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli yok", "Telefon, faks, SMS ve internet aracılığı ile de eşten boşanılır", "Sol elle şeytanlar yemek yer" gibi tartışmaya yol açan birçok fetvalar veren Diyanet, bu kez de kadınların iş hayatı ile ilgili fetva verdi.

Diyanet’in internet sitesinde yer alan “Aile ve Dini Rehberlik” bölümünde, aile ile ilgili sıkça sorulan sorulara yer verildi.

"Kadının çalışması eşinin iznine bağlıdır"

"Kadının çalışması eşinin iznine mi bağlıdır?” sorusuna ise Diyanet tarafından verilen cevap şöyle:

İslam, evlilik hayatında kocaya vermiş olduğu hak ve yetkilerin yanında birtakım görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Buna göre koca ekonomik gücüyle orantılı olarak eşinin mesken, nafaka, giyim-kuşam  gibi ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Nafaka temin etme sorumluluğu kocaya ait olduğundan kadının çalışma zorunluluğu yoktur. Bununla birlikte, İslam’a göre kadın kural olarak ev içinde ve dışında çalışabilir; ailesinin ihatiyaçlarını sağlamada kocasına yardımcı olabilir. Fakihler, ilgili ayetlerden hareketle kadının kocasının meşru isteklerine itaat etmesini gerekli görmüşlerdir. Bu çerçevede kadının çalışması da eşinin iznine tabidir.”