Doruk Madencilik çalışanı işçiler Kurtuluş Parkı'nda: Açlık grevine devam ediliyor
Bağımsız Maden-İş üyesi 100’den fazla işçi dün gözaltına alınmıştı. İşçiler gözaltından çıktıktan sonra başlattıkları açlık grevine Kurtuluş Parkı’nda devam ediyor.
GAZETE PENCERE - Yıldızlar SSS Holding’e ait Doruk Madencilik işçileri, yıllardır ödenmeyen ücret ve tazminatlarını almak için başlattıkları mücadelede Eskişehir’den Ankara’ya yürüyen Bağımsız Maden-İş üyesi 100’den fazla işçi dün gözaltına alınmıştı. İşçiler gözaltından çıktıktan sonra başlattıkları açlık grevine Kurtuluş Parkı’nda devam ediyor.
Bağımsız Maden-İş’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Kurtuluş Parkı'ndayız. Açlık grevimizin 3. gününde, dün 14 saat gözaltında kaldıktan sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz” denildi.
Doruk Maden işçilerinin talepleri:
1. Aylarca ödenmeyen ücret alacaklarının ödenmesi,
2. TMSF öncesi ve sonrasında haksızca çıkış alan tüm işçilere tazminat haklarının ödenmesi,
3. Halihazırda çalışan işçilere rızası olmadan dayatılan ücretsiz izin uygulamasının kaldırılması,
4. İSİG kurallarına uygun güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması,
5. Sendikamız üyesi olup mücadelede öncülük ettikleri için işten çıkarılan işçilerin işe iadesi,
6. Madenin kamulaştırılmasını, iş güvencesinin teminat altına alınması.
Kaynak:Haber Merkezi