Ekrem İmamoğlu: Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz

Ekrem İmamoğlu: Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz
CHP Kurultayının ilk günü sonrasında değerlendirmelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz. Ama bu bir belediye başkanlığı olsun ama bir siyasi parti liderliği olsun. Günü...

CHP Kurultayının ilk günü sonrasında değerlendirmelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz. Ama bu bir belediye başkanlığı olsun ama bir siyasi parti liderliği olsun. Günü geldiğinde bir seçimle değişebiliyor. Kaldı ki yani üzüntüyle karşılanacak bir durum değil. Yaptığınız işler, hizmetler çok değerli. Onlar kalıyor zaten. Ama bir başkasına devretmek de güzel bir şey zamanı geldiğinde” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’na katıldı. İmamoğlu maratonu başlattıktan sonra vatandaşlarla birlikte Boğaziçi Köprüsü’nü koşarak geçti. İmamoğlu köprü üzerinde gazetecilere dün akşam gerçekleşen CHP Kurultay’ını değerlendirdi.

Ankara’da çok önemli bir siyasî sorumluluk üstlendiğini dile getiren İBB Başkanı İmamoğlu, “Partimin yüzüncü yılında, Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında 38. Kurultayı’nda Divan Başkanlığı yaptım. Benim için büyük bir onur. Divan Başkanlığını yaptığımız bu kurultayda Özgür Özel genel başkanımız olarak seçildi. Başarılar diliyorum. Çok önemli bir dönemde önemli bir göreve geldi. Hep birlikte hem partimizin hem ülke demokrasimizin kazanması için büyük bir mücadele vereceğiz” diye konuştu.

“Türkiye’de bir kurultayla ilk defa bir lider değişimi yaşanıyor”

Kurultayda ilk turda delegelerden 664, ikinci turda 536 oy alarak genel başkanlığı Özgür Özel’e bırakan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Yaptığınız işler, hizmetler çok değerli onlar kalıyor zaten. Ama bir başkasına devretmek de güzel bir şey zamanı geldiğinde. Bu bağlamda çok kıymetli Türkiye demokrasisi açısından da kıymetli. Çünkü bir kurultayla, bir genel kurulla belki de Türkiye’de ilk defa bir lider değişimi de yaşanıyor. Bu da özel bir durum. Tam da Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan bir durum aslında. Demokrasiyi diri tutar, değişimi tetikler. Çok da saygın bir kurultay geçtiğini düşünüyorum. Ben kurultayda kurultay başkanı olduğum için demiyorum ama çok az da olsa incitici anlar yaşandı.”

“Kılıçdaroğlu’nu dün akşam aradım”

Bir gazetecinin “Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?” sorusu üzerine İmamoğlu, “Tabii ben kendisini dün akşam da aradım. Sonra yüz yüze sohbetimiz minik, bir değerlendirmemiz de oldu. Bugün de divan görevim bittiğinde kendisini arayacağım. Helallik isteyeceğiz” dedi.

İmamoğlu, Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’ndaki koşusunun ardından Ankara'ya döneceğini söyledi. Kurul üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret edeceğini kaydeden İmamoğlu sözlerine şunları ekledi: “Atamıza minnet duygularımızı ileteceğiz. Bize bıraktığı güzel miraslar için, bu güzel cennet vatan için, İstanbul’un kurtuluşunu sağladığı için, İstiklal mücadelemizi kazandığı için minnet duygularımızı ileteceğiz. Kamu görevi yapıyorsanız, ona layık olmak, milletimize, devletimize, bayrağımıza layık olmak en önemli sorumluluğumuz diye düşünüyorum.”