Erdoğan: Bize olmadık bahanelerle hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak noktaya geleceğiz

Erdoğan: Bize olmadık bahanelerle hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak noktaya geleceğiz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu.Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:"Düşmanlarımızın sayısını...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Düşmanlarımızın sayısını azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz"

Ecdadımızın bizlere bıraktığı eşsiz mirası zenginleştirmekte kararlıyız. Her alanda 360 derecelik bakış açısıyla hareket ediyoruz. Türk dünyasıyla işbirliğimizi ilerletirken Afrika'daki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyoruz. Balkanlarda istikrarın muhafazası için samimiyetle çalışırken Avrupa ve Asya'daki ilişkilerimizi daha da genişletmenin gayretindeyiz. Dostlarımızın sayısını çoğaltmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Enflasyona değindi

Sizler yakın coğrafyamızla birlikte dünyanın birçok yerinde istikrarsızlığın arttığı bir dönemde mezun oluyorsunuz. Kovid-19 salgını ardından Rusya-Ukrayna savaşıyla derinleşen küresel kriz yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Bu ortamın olumsuz etkilerine ekonomiden dış politikaya geniş alanda şahit oluyoruz.

Ekonomide gelişmiş ülkeler dahil herkes son 60-70 yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya. Dış politikada kartlar yeniden karılırken yeni işbirliği anlayışları ön plana çıkıyor.

Her Türk asker doğar, bununla da gurur duyar. Bu yeni döneme en hazırlıklı giren devletlerdeniz. Güçlü ordu olmadan güçlü Türkiye olmaz.

Hava savunma sistemi

2023 senesi bitmeden KAAN'ın havalandığını göreceğiz. Bir kaç gün önce SİPER'in ilk atış testinin başarıyla gerçekleştirdi.

İnşallah yakın zamanda çeşitli bahanelerle bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak duruma geleceğiz. İnsansız savaş uçağımız Kızılelma'nın testlerini tamamlayarak bir an önce ordu envanterine katmak istiyoruz. Buna da ulaşacağımızdan şüphe duymuyoruz.

Bizler yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden ülkeyiz. Vatanımızı böldürmemek, topraklarımız üzerinde ameliyat yaptırmamak için binlerce evladımızı şehit verdik. Ama ne teröre ne de terörü bir sopa olarak kullanan emperyalist güçlere boyun eğmedik.

Suriye'deki olaylardan cesaret alarak farklı hevesler peşinde koşan bölücü terör örgütleri mensuplarını Gabar'da, Tendürek'te, Besler Deresi'nde gömdük. Gömmeye devam edeceğiz.

"Terör tehdidini kaynağında yok etme stratejisini uyguladık"

Sadece bununla yetinmedik. 40 yıllık terörle mücadele deneyimimizden gerekli dersleri çıkarıp kurumlarımızı güçlendirdik. Terörle mücadeleyi iyi eğitim almış uzman ve profesyonel birimler vasıtasıyla yürütmeye başlamamış bir dönüm noktası olmuştur.

Saldırıya uğrayan üs bölgelerindeki karakollarımız yerine silah ve koruma kalkanıyla donatılmış kalekollar inşa ettik. Muharip unsurlarımızın etkinliğini artırdık. Terörle mücadele konseptimizde köklü değişikliğe giderek terör tehdidini kaynağında yok etme stratejisini uyguladık.

"Sınır hattındaki illerimizin güvenliğini sağlıyoruz"

Bir taraftan sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlarken diğer taraftan da sınır hattındaki illerimizin güvenliğini sağlıyoruz. Pençe operasyonlarıyla aynı güvenlik şeridini orada da tesis etmenin gayretindeyiz.

Döktükleri masum kanların hesabını Kandil'deki terör baronlarından muhakkak soracağız. Kararlılığımızın gerisinde sahip olduğumuz ileri teknoloji ürünü silahların elbette çok büyük payı var. Güvenlik birimlerimiz arasındaki koordinasyon ve iş birliğin en üst düzeyde olması operasyonlarımızın başarısını artıran başka faktördür."

"Şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz"

Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz.

Açık ve net söylüyorum, milletimizin huzuruna kast etmenin bedeli vardır. Devletimiz bu bedeli misliyle ödettirmekten çekinmeyecektir. Çetesinden zehir tacirlerine, mafya bozuntularından suç örgütlerine kadar tüm şer şebekelerinin kökünü mutlaka kazıyacağız.

Ne oy uğruna bölücü şehir eşkıyalarına alan açanların ne terör örgütünün siyasi uzantılarıyla iş tutanların ne de marjinal yapılarla iş birliği yapanların bunların hiçbiri vatandaşlarımızın huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyamacaktır."