Erdoğan, CHP'yi seçimler üzerinden hedef aldı: Seçimin yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar var

Erdoğan, CHP'yi seçimler üzerinden hedef aldı: Seçimin yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar var
Yerel seçimlerdeki başarısı üzerinden CHP’yi hedef alan Erdoğan, “Sonuçlara bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutarak şımaranlar, pervasızlaşanlar sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuştu.

Yerel seçimler üzerinden öz eleştiri yapan Erdoğan, CHP’nin seçim zaferine ilişkin, “Sonuçlara bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutarak şımaranlar, pervasızlaşanlar hatta farklı heveslere kapılanların olduğunu görüyoruz. Adeta genel seçim havasına girmek suretiyle sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar” diyerek hedef aldı.

Seçmene özeleştiri veren Erdoğan, “Aslımıza, köklerimize, bizi var eden ilkelerimize çok daha sıkı sarılacağız. Süratle muhasebemizi tamamlayacağız. Mesajları en doğru biçimde okuyacak, gelecek dönemde yol haritamızı belirlerken göz önünde bulunduracağız” şeklinde konuştu.

İsrail’le ticaret eleştirileri üzerinden Yeniden Refah Partisi’ni hedef alan Erdoğan, “Sözde partiler bizim nasıl tavır takındığımızı bildikleri halde bizi bu konuda eleştirdiler. Hiç kimse şahsımı ve kutlu kadroyu Filistin meselesinde sorgulayacak kapasitede ve kalibrede değildir” dedi.

"Sandıktan çıkan taktir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür"

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Milletimiz seçim günü özgürce iradelerini ortaya koydu. Bölücü örgüt yandaşların, seçmeni baskı altına almaya yönelik faşizan teşebbüsleri de amacına ulaşamadı. Rekabet seviy8esi yüksek bir kampanya döneminden sonra seçim günü milletimizin sergilediği demokratik olgunluk gerçekten taktire şayandır.

Bir sandık sınavını daha başarıyla verene ittifakımız Türkiye'nin bekasının teminatı olmayı sürdürecektir. Bizim siyasetimiz temel vasfı demokrasinin meyek taşı olan sandığın itibarının korunması ve güçlendirilmesidir. Sonuçlardan azade olarak sandığın gücüne güç katan her seçim Türkiye ve Türk milleti için tarihi bir kazanım demektir. Ülkemiz son 21 yıldır maruz kaldığı tüm vesayet girişimlerinin üstesinden bu anlayışla hareket ettiği için gelebilmiştir. Sandıktan çıkan taktir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür. Başımızın üstesinde yeri vardır. Bize oy versin vermesin, sandığa giderek iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza minnettarız. Milletimizin taktiriyle göreve gelen belediye başkanlarımızı da ayrıca tebrik ediyor, kendilerine şehirlerimize hizmet yolunda başarılar diliyorum.

YSK şimdiye kadar 3 ilçe ve 4 belde de seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak şimdiden bu seçimlere hazırlanacağız. Bu seçimlerin ilk göze çarpan katılım seviyesinin yüzde 78 ile düşük olmasıdır. Bu açıdan birçok zaviyeden kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını da etkilemişti

Erdoğan'dan Hatay açıklaması

Ana muhalefet partisi Hatay’ın iradesinin gasp etme girişimleri son dakikaya kadar devam etmiştir. YSK baskı altına alınmıştır. YSK son noktayı koymuştur. Hataylı kardeşlerimize teşekkürlerimizi bizzat ifade edeceğiz.

Sonuçlara bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutarak şımaranlar, pervasızlaşanlar hatta farklı heveslere kapılanların olduğunu görüyoruz. Adeta genel seçim havasına girmek suretiyle sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar. Birileri kendilerince yerel iktidar, merkezi iktidar diye ikili bir yapı oluşturmaya çalışıyor. Ülkemizde tek bir iktidar var o da Cumhurbaşkanı ve kabinesidir.

"Genel seçim havasına kapılarak sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar"

Seçim sonuçlarından herkes kendisine göre dersler çıkaracaktır. Sonuçlara bakarak farklı heveslere kapılanlar olduğunu görüyorum. Bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar, farklı heveslere kapılan zavallılar olduğunu görüyorum. Adete bir genel seçim havasına kapılarak sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar. 81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da 14-28 Mayıs'ta milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Dün 16.toplantımızı yaptığımız kabinemiz de görevinin başındadır.

Erdoğan'dan özleşetiri

Milletimiz bizde kapsamlı, samimi ve cesur bir özeleştiri yapmamızı istemiştir. Milletimizin mesajlarını baş tacı ederken sadece bununla yetinmeyip bu mesajların gereğini de yerine getireceğiz. Aslımıza, köklerimize, bizi var eden ilkelerimize çok daha sıkı sarılacağız

Süratle muhasebemizi tamamlayacağız. Mesajları en doğru biçimde okuyacak, gelecek dönemde yol haritamızı belirlerken göz önünde bulunduracağız. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz.

Biz bu noktaya yenilgi yenilgi büyüyerek geldik. Hapisler gördük, partimiz kapandı, işkence gördük, hapishanelerde yattık. Hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik ve yılgınlığa kapılmadık

Şimdi bakıyorum AK Parti’nin son yerel seçimlerde aldığı y oranıyla

Bir taraf sevinç çığlıkları atıyor bir taraf olumsuz karamsar bir tablo çiziyor. Teşkilatlarımızın moralini bozmaya yönelik bir kampanya yürütüyor. Şunu çok net ifade etmek isterim, bunlar AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar. Bunu herkes bilsin. Biz bitti demden hiçbir şey bitmez. Bitmeyecek. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz. Heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri. Kimse sevinmesin, umutlanmasın. Biz buradayız. Sapasağlam, dik dik, en güçlü halimizle ayaktayız.

Milletimizin dışında hiç kimsenin yönlendirmesine ihtiyacımız yok. Buradan muhalefete de AK Parti üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara da ekmek çıkmaz

Sandıktan çıkan mesajlarla birlikte gerekli adımları atmaya başlıyoruz. Milletimizin bizden beklentilerini çok iyi biliyoruz. Seçimin olmadığı 4 yıl içinde enflasyonla mücadelemizi zaferle sonuçlandıracağız.

Terörle mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye'nin güvenliğinde geri adım atmayacağız. Bölgemizin barışı için katkı sunmayı sürdüreceğiz.

Erdoğan'dan, YRP'yi hedef aldı

Seçim sürecinde partimize yönelik bazı ithamlarda bulunuldu. Bazı çevrelerde bu ithamlar karşılık buldu. Sözde partiler bizim nasıl tavır takındığımızı bildikleri halde bizi bu konuda eleştirdiler. Hiç kimse şahsımı ve kutlu kadroyu Filistin meselesinde sorgulayacak kapasitede ve kalibrede değildir. Bizim hayatımız Filistin davası ile anlam bulmuştur. Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Filistin mücadelesini savunmaya devam edeceğim. 14 bin çocuğu öldürdüler bunlar Hitler'i çoktan geçtiler

Milli mücadele sırasında Kuvâ-yi Milliye neyse Hamas da aynen o dur

Biz sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz. Biz devlet yönetiyoruz. Bazı adımlarımız görülmüyor olabilir bazı adımları söyleyemiyoruz. Ancak gerçekler tarih önünde ortaya çıkacaktır

Ayrıntılar geliyor…