Erdoğan: Muharrem Bey'i aradım; nasıl oldu bu, konuşalım istedim

Erdoğan: Muharrem Bey'i aradım; nasıl oldu bu, konuşalım istedim
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; TRT, A Haber, NTV, CNN Türk, Habertürk ve diğer bazı kanallarda seçim özel ortak yayınına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, seçimden sonra...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; TRT, A Haber, NTV, CNN Türk, Habertürk ve diğer bazı kanallarda seçim özel ortak yayınına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, seçimden sonra 50+1 sisteminin tartışılabileceğini, kendisinin de bu kuralın kaldırılmasından yana olduğunu söyledi. 14 Mayıs seçimine yönelik yapılan anketlerde Erdoğan henüz yüzde 50'yi geçemedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Bu yarışa birlikte çıktığımız Muharrem Bey’in ayrılışına üzüldüm. Maalesef kesat kumpaslarıyla makama gelen bay bay Kemal’in karşısına rakip olunca böyle bir komployla karşılaştı. Terör örgütlerini içselleştirmiş bir kişiden bahsediyoruz. Böylelerinden her türlü saldırı beklenmeli. 

Muharrem Bey’i aradım. Nasıl oldu bu diye konuşayım istedim. Anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu’nun kol kola olduğu FETÖ taktiği. Bunlar bunu her an yapabilir. Geçmişte de yapıldı. 

Muharrem Bey’in kararının arkasında, namuslu insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu anlıyorum bugünkü görüşmemizden.

KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA'YA UYARISI

Peskov, "bunu ispatlaması gerekir" dedi. Eğer ben siyasetçiysem, 40 yıllık geçmişim varsa, bay bay Kemal sen bu siyaseti hala öğrenemedin. "Rusya'ya yaptırım uygulayacağım, Batı'nın yaptığı neyse onu uygulayacağım" diyor. Sen kimsin de Rusya'ya yaptırım uyguluyorsun? Japonların bir atasözü var, adeta iplikle bağlı tutacaksın, gün olur lazım olur. Ben Amerika'yla da dostum, Rusya'yla da dostum. Batı'da bize kindar olanlarla da dostum. Biden beni evimde ziyaret edecek kadar dostluğum olduğu halde (Kılıçdaroğlu'nun) bu açıklamayı yapması beni rencide etmiştir. Ben Amerika, Rusya'ya olumlu bakmıyor diye Putin'le münasebetimi kesmedim. Ekonomik ilişkilerimiz Rusya'yla daha güçlü ve daha da artacak.

"SANDIKTAN ÇIKAN HER SONUCA SAYGIMIZ VAR"

İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığını CHP aldığı zaman bizim belediye başkanımız buradan çıkmıyoruz dedi mi? Ankara'da vermeyiz dediler mi? Meclis kahir ekseriyetle bizde olduğu halde... Sanatçıları manatçıları şimdiden sokağa döküldü. Bizde böyle bir şey olamaz. Sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın millete de saygısı yoktur.

"BÖLGEDE KÜRTÇE KONUŞULMUYORDU, ÖNÜNÜ BİZ AÇTIK"

Kürt kardeşlerimizi terör örgütleriyle aynileştirmek küresel bir tezgahtır. PKK sadece bir terör örgütüdür. Kürt kardeşlerimi tenzih ederim. Selo niçin içeride? Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo değil mi? Öldürülen Kürt kardeşlerimizin hukukunu aramak bizim görevimiz. Benim partimde bunca Kürt kardeşimiz var. Adalet Bakanı Bekir Bey Kürt'tür. Şanlıurfa'dan milletvekili adayı olarak liste başına ben koydum. Bundan dolayı koydum. Bazıları bilsin bunu diye. Bölgede Kürtçe konuşuluyor muydu? Hayır. Önünü biz açtık.

"50+1'DEN VAZGEÇİLEBİLİR"

50+1’den vazgeçilebilir. Ben de bundan yanayım. Bu seçimden sonra böyle bir adım atılabilir. Bu adım karşılık bulursa anayasa değişikliği gerekiyor. Olmaması için hiçbir neden yok. Böyle bir adım atılması taraftarıyım. O zaman seçim süreçleri çok daha rahat ve kolay olacaktır.