Erdoğan'dan muhalefete: "Turpun büyüğü heybede dediğimiz için rahatsız oldular"
Gazete Pencere - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklendi. Geöen hafta turpun büyüğü heybede açıklamasının muhalefeti telaşlandırdığını vurguladı.
Erdoğan, "Mızrak artık çuvala sığmıyor. Turpların büyükleri heybede bunu dediğimiz için rahatsız oldular. Niye çünkü durumlarını gayet iyi biliyorlar. Panikle yargı mensuplarımızı aileleri ve çocukları üzerinden tehdit edecek kadar muvazene etmeleri de bundandır" dedi.
Bolu'daki faciada itfaiyenin raporu
Konuşmasında Bolu'daki yangın faciasında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Erdoğan, yangınla ilgili ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirdi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
Bir haftadır ana muhalefetin itiraflarına ve ithamlarına kulaklarımızı tıkadık. Biz sukut ettikçe ana muhalefet partisiyle kiralık kalemleri ve tetikçi ekran yüzleri seviyeyi her gün biraz daha aşağı çekti.
Kayıpların acısıyla yürekleri Kerbela çölüne dönmüş ailelerin acılarını umursamadılar.
Sosyal medyadan kendilerini aklama yarışına girdiler. İşyerinde yangın söndürme sistemlerinin yetersiz kaldığı, otelin acil çıkışlarının ihtiyaca cevap verecek şekilde olmadığı, risklerin göz önünde bulundurulmadığı tespit edilmiştir.
Uzmanlar hazırladıkları raporları yargıya arz edecektir. Otelin aralık ayında belediye yetkilileri tarafından muvazaalı bir şekilde geri çektirilmek suretiyle sümen altı edilen kusurlarına ilişkin rapor büyük ölçüde örtüşmektedir.
Yangın denetleme başvurusunun geri çekilmesi
Belediye başkanı koltuğunda oturan şahsın “itfaiye müdürü korkmuştur” diyerek meşrulaştırmaya çalıştığı skandalın üzerinde hassasiyetle durulmalıdır.
İnanıyorum ki soruşturma sürecinde bu başvuruyu geri çekme hususu aydınlatılacaktır.
Kimin sorumluluğu ihmali varsa gereken neyse yapmaktan asla çekinmeyeceğiz. Bizim uhdemizde olan bir şey varsa biz soracağız. Yargıya intikal ederse adalete teslim edeceğiz.
Meclis'te yangınla ilgili araştırma komisyonu kurulacak
Adalet mutlaka tecelli edecektir. Ailelerimizin yüreklerindeki ateş ancak bu şekilde küllenecektir. Her şeyin farkındayız. Araştırma önergemiz diğer partilerin kabulüyle birlikte Meclis'ten geçmiştir.
Açgözlü müptezellerin daha fazla para kazanmak için vatandaşlarımızın canını hiçe saymasına tahammülümüz yoktur.
Erdoğan'dan muhalefete: Hiç mi utanmıyorsunuz?
Kimse benim vatandaşlarımın hayatı üzerinde kumar oynayamaz. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Nerede bir sorun açık varsa kararlılığımızı sürdüreceğiz. Muhalefete de şunu söylüyorum: Hiç mi vicdanınız yok? Hiç mi utanmıyorsunuz? Hiç mi aynaya bakmıyorsunuz? Bu milleti kutuplaştırmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz.
Beşiktaş ve Konak'taki facialar
Daha bir sene önce Beşiktaş Gayrettepe'de 29 işçimiz can verdi zerre kadar umursamadınız. İzmir'de iki gencimiz elektrik akımına kapılarak can verdi umursamadınız. Sizin iş bilmezliğinizden ötürü her gün büyükşehirlerin göbeğinde otobüsler yanıyor. Çıkıp bir nedamet cümlesi kurmayı kibrinize yediremiyorsunuz.
Utanmadan ahlaktan, liyakatten, sorumluluk almaktan bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın ama biz bu fırsatçılığa pabuç bırakmayız. Sorumluların hepsinin adalete hesap vermesi için gereken neyse yaparken hadsizlikler karşısında da boyun eğmeyiz.
Bu ülkenin en temel sorunu, plansız, vizyonsuz, tembel, dedikoduyu siyaset sanan bir muhalefete ülkenin mahkum olmasıdır.
Erdoğan'dan Özel'e: Eski genel başkan ilk sarı kartı kendisine gösterdi
Gündemlerinde ne millet, ne milletin derdi var. Sıkıştıkça pot kıran CHP Genel Başkanı'na ise daha iki sene önce uğruna göz yaşı döktüğü selefi atıyor. Özel kırmızı kartla oyalanırken eski genel başkan ilk sarı kartı kendisine şimdiden gösterdi bile.
Mızrak artık çuvala sığmıyor. Turpların büyükleri heybede bunu dediğimiz için rahatsız oldular. Niye çünkü durumlarını gayet iyi biliyorlar. Panikle yargı mensuplarımızı aileleri ve çocukları üzerinden tehdit edecek kadar muvazene etmeleri de bundandır. Muhalefetin açığını kapatmak da bize düşüyor.
Bu ülkenin sorunlarını Cumhur İttifakı olarak biz çözeceğiz. Yükümüz ağır yolumuz uzundur. Suriye'den Filistin'e bölgemizde tarih yeniden yazılmaktadır. Kardeşlerimizle birlikte bizim de gelecek asrımız şekillenmektedir.
Biz bir hamle yaptıkça paçamızdan aşağı çeken 40 yıllık terör belasını da defettikten sonra yükselişimiz inşallah şahlanışa dönüşecektir.
Erdoğan 'Ersoy istifa mı etti?' sorusunu yanıtsız bıraktı
Kartalkaya’da meydana gelen büyük yangının ardından, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un istifa edip etmeyeceği konusu kamuoyunun gündemine oturdu.
Erdoğan, grup toplantısı çıkışında kendisine sorulan Ersoy'un istifa edip etmeyeceği yönündeki sorularını yanıtsız bıraktı.
Kaynak:Haber Merkezi