Erdoğan'dan Togg, Orban'dan at hediyesi

Erdoğan'dan Togg, Orban'dan at hediyesi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan Orban'a TOGG, Orban da Erdoğan'a at hediye etti. İki ülke arasında 17 maddelik işbirliği anlaşmasının yapıldığı...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan Orban'a TOGG, Orban da Erdoğan'a at hediye etti. İki ülke arasında 17 maddelik işbirliği anlaşmasının yapıldığı belirtildi.

Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan, Macar mevkidaşı Katalin Novak ile Sandor Sarayı'nda görüşmesinin ardından Karmelita Manastırı'na geçti.

Erdoğan, burada kendisini karşılayan Orban'a TOGG elektrikli otomobili hediye ederken, Orban'da Erdoğan'a at hediye etti.

İki lider, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından basınt toplantısı düzenledi. Konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşına değinen Erdoğan, "Türkiye olarak talep olması halinde yarım kalan İstanbul sürecini tekrar canlandırmaya hazırız." dedi. Macaristan'da Gazze'deki katliama ilişkin konuşan Erdoğan, "Acil ateşkes ve çatışmaların önlenmesi için yoğun diplomatik çaba harcıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ticaret yatırımlarına ivme kazandıracağız"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün çok sayıda üst düzey ziyaretle kapsamlı işbirliğimizi daha da geliştirdik. Bu yılın ilk 11 ayı itibariyle ticaret hacmimiz geçtiğimiz yılı geride bırakarak 4 milyar dolara yaklaştı. 6 milyar dolarlık müşterek hedefimize ulaşmakta kararlıyız. Mevcut karma ekonomik komisyona ilaveten ekonomi ve ticaret ortak komitesini tesis ettik. İlk toplantısını önümüzdeki aylarda Türkiye'de düzenleyerek ticaret ve yatırımlarımıza ivme kazandıracağız."

Görüşmelerimizde Türkiye-AB ilişkileri, Ukrayna ve Gazze'deki gelişmeler dahil olmak üzere güncel meseleleri de ele aldık. 2024 yılının ikinci yarısında AB dönem başkanlığını üstlenecek Macaristan'ın birliğe tam üyeliğimizi desteğini güçlü bir şekilde vurgulamasından memnuniyet duydum.