Erdoğan'dan Yerlikaya'ya: Sonuna kadar git

Erdoğan'dan Yerlikaya'ya: Sonuna kadar git
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugün yayımlanan yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın organize suç örgütlerine yönelik artan operasyonlarla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, "Sonuna kadar git" dediğini öne sürdü....

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugün yayımlanan yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın organize suç örgütlerine yönelik artan operasyonlarla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, "Sonuna kadar git" dediğini öne sürdü. Babacan'ın aktardığına göre, İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda son günlerde organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamlı şekilde devam edecek.

Babacan yazısında şu ifadeleri kullandı: "Bakanlığın yaptığı son mafya operasyonlara gelince; bakan son derece kararlı. Mafya tipi örgütlenmelere karşı operasyonlar biçim değiştirerek devam edecek gibi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da her aşamada bilgi verildiği ve her seferinde, “Sonuna kadar git” dediğini daha önce de aktarmıştık."

Gazeteci Nuray Babacan ayrıca "Yerlikaya ve Soylu’nun tek telefon görüşmesinin, bakanlıkta yapılan görev değişiklikleri nedeniyle yapıldığı ve tatsız bittiği anlatılıyor." diyerek "Daha sonra Yerlikaya’nın bilgi amaçlı telefonlarına Soylu’nun çıkmadığı iddia ediliyor. Son zoraki görüşme de komisyon üyeleriyle birlikte yapıldığı için bir anlam ifade etmiyor." ifadelerini kullandı.

Nuray Babacan'ın aktardığı diğer kulis bilgileri ise şöyle:

İstihbarat zafiyeti masada

Ayrıca, terör saldırısının planlanma sürecini atlayan istihbarat birimlerinin zafiyeti de başka bir tartışma konusu. İçişleri Bakanlığı istihbarat birimi ve KOM’un (Kaçakçılık ve Orgazine Suçlarla Mücadele) performansı yeterli bulunmuyor. İkinci kez ekip değişikliğinin gündeme geldiği, bakanlık içinde istihbarat zafiyetinin sorgulandığı ifade ediliyor. İçişleri Bakanlığı ile MİT’in yeterince iş birliği yapıp yapmadığı da tartışılıyor.

Gözdağı ve küslükler

İşin psikolojisi ise daha farklı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve çevresindekiler, eylemin son operasyonlar nedeniyle ‘gözdağı’ olduğu görüşünü benimsemiş gibiler. Kulislerde, konu dönüp dolaşıp Ali Yerlikaya ile eski bakan Süleyman Soylu’nun birbiriyle olan meselesine geliyor. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı olan Soylu’nun komisyon üyeleriyle birlikte yaptığı geçmiş olsun ziyareti, ikilinin görev değişikliğinden sonraki ilk teması.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız