‘Erdoğan’ın akli melekeleri yerinde mi ciddi endişelerim var’

‘Erdoğan’ın akli melekeleri yerinde mi ciddi endişelerim var’
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmenin ardından iki lider basın mensuplarının sorularını yanıtladı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmenin ardından iki lider basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi iktidarın devleti yönetemediğini savunurken, “Devlet akılla yönetilir. Devleti yönetemiyorlar. Yönetemediklerini sokaktaki vatandaş da görüyor. Erdoğan’ı muhatap almak bile yanlış aslında, akli melekeleri yerinde mi orada ciddi endişelerim var. Bir insan ülkesine bu kadar büyük ihanet içinde olamaz. Bir organize kötülükle karşı karşıyayız. 84 milyon perişan vaziyette. Koskoca bir Türkiye’yi bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze teslim ediyoruz, yok böyle bir şey. Ortaçağ’da bile yok” açıklamasını yaptı.

‘HAYAL ALEMİNDE YAŞIYORLAR’
Kılıçdaroğlu’nun gündeminde faizler de vardı. Vatandaşın, çiftçinin ve esnafın banka borçlarının faizlerinin inmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kimin faizi indi? Vatandaşa yansıyan bir şey yok. Merkez Bankası düşük faizle kredi açıyor, bankalar kredi alıyor. Hazine borçlanmak istiyor, yüzde 14’ten aldığı krediyi yüzde 22’den satıyor. Bankalar kazanıyor. Bir avuç insana hizmet ediliyor, hayal âleminde yaşıyor bunlar” dedi.

HERKES KONUŞACAK
Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal da ülkede büyük bir facia yaşandığını belirtirken, “Bu ülkede bugün herkes konuşacak. Sorumluluk birinci derecede sadece siyasetçilerin, muhalefet partilerinin liderlerinin değil, geniş örgütlü kesimleri temsil eden tüm yapıların konuşması gerek” ifadelerini kullandı.