Erkan Baş, ‘Erdoğan’a oy verdim’ diyen Adnan Beker’i hatırlattı: ‘Kim kimi hançerledi?’

Erkan Baş, ‘Erdoğan’a oy verdim’ diyen Adnan Beker’i hatırlattı: ‘Kim kimi hançerledi?’
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Adnan Beker’e tepki gösterdi. Baş araştırma şirketlerine çağrıda bulunarak “Bakalım daha kaç tane Adnan Beker var? Muhalif seçmenin oylarıyla milletvekili olanlar arasında”...

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Adnan Beker’e tepki gösterdi. Baş araştırma şirketlerine çağrıda bulunarak “Bakalım daha kaç tane Adnan Beker var? Muhalif seçmenin oylarıyla milletvekili olanlar arasında” dedi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti’den istifa eden ve ‘Genel seçimlerde Erdoğan’a oy verdim’ diyen Adnan Beker’e tepki gösterdi. Baş anket şirketlerine çağrıda bulunarak “Bakalım daha kaç tane Adnan Beker var? Muhalif seçmenin oylarıyla milletvekili olanlar arasında” dedi.

Erkan Baş, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğundan Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu Genel Kurul’a göndermesine, AKP kurucusu Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırısından Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olmasına, Özak Tekstil işçilerinin direnişinden önemli açıklamalarda bulundu.

‘AYM, oy çokluğuyla aldığı kararın uygulanmamasına karşı oy birliğiyle ‘ihlal’ kararı vermeli’

Adında adalet olan ve ‘adı batsın’ dışında herhangi bir biçimde adını anılmayacağını dile getiren Baş, “AKP döneminde Türkiye, tarihinin en adaletsiz günlerini yaşayan bir ülke haline geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındayız, normal şartlarda adaletin a’sından söz edebildiğimiz bir ülkede, bu parlamentoda yurttaş tarafından kendisine verilen görevi yerine getirmesi gereken Hatay Milletvekilimiz Can Atalay hala esir tutuluyor. Biraz evvel Anayasa Mahkemesi'nin ilgili bölümünün ikinci ihlal başvurusunu, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmamasını içeren başvurumuzu oy birliğiyle Genel Kurul’a sevk ettiğini öğrendik. Elbette doğru olan bölümün bu kadar açık bir ihlali oy birliğiyle kabul etmesiydi. Şimdi yapılması gereken tek bir şey var, buradan çağrı yapıyoruz: Anayasa Mahkemesi öncelikle, ivedilikle bu ihlal başvurusunu gündemine almalı ve daha önce oy çokluğuyla aldığı kararın uygulanmaması karşısında oy birliğiyle ihlal kararı vermeli ve artık çeşitli bahanelerin arkasına sığınarak halkın iradesini gasp etme oyununa bir son verilmeli. Çok net ifade ediyorum. Anayasa Mahkemesi kendi verdiği kararı uygulamayan, Anayasa’yı ayaklar altına alan bu ihlale karşı sessiz kalmamalı. Daha önce ne oy kullanmış olursa olsun bütün üyeler oy birliğiyle bu ihlali karar altına almalıdır. Can Atalay’dan söz ediyoruz ama hep söyledik, bizim meselemiz sadece Türkiye İşçi Partisi'nin bir milletvekillinin uğradığı haksızlığı dile getirmek değil. Bu yargı darbesi aslında ülkede, halkımızın deyimiyle ‘tuz koktu’ noktasına geldiğimizi gösteren örneklerden bir tanesi. Bu koku duyusu öyle bir şeydir ki bir süre sonra artık oradaki o kötü kokuya alışırsınız ve sizi rahatsız etmemeye başlar. Biz o yüzden her seferinde buna alışmayacağımızı göstermek için konuyu gündem haline getiriyoruz. Ama tuzun koktuğuna ilişkin sayısız örneği biraz sonra sizlerle paylaşacağım” dedi.

“Ankaragücü Kulübü Başkanı gibi başka bir beyzade çıkar aynı pervasızlığı yapar”

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’ya tepki gösteren Baş, Mesela, geçtiğimiz gece bir futbol maçında, on binlerce insan tribünde, belki milyonlarcası ekranları başında izlerken bir kulüp başkanı sahaya iniyor hakeme yumruk atıyor. Beraberindekiler yere düşen hakemi tekmeliyor. Şu görüntü sanıyorum herkesin gördüğü görüntü artık Türkiye'de. Soma’da maden katliamında evladını kaybeden bir yurttaşa tekme atan o takım elbiseli Beyzade'yi de sanırım hatırlayacaksınız. Şimdi ‘Neden Can Atalay'ı gündem yapıyorum’ sorusunun cevaplarından bir tanesi, belki alakasız gözüken bir konuyla birbirini bağlıyor. Ne kadar benziyor değil mi iki fotoğraf birbirine, yerde yatan bir insana alçakça tekme atan iki şahıs. Mesele şu, bu cüreti nereden alıyor? Hatırlayın, o Yusuf Yerkel denilen şahıs herhangi bir ceza aldı mı? Ne cezası? Arkasından Frankfurt'a ticari ateşi olarak atandı, ödüllendirildi. Soma'da evladını kaybeden insanların hakkını arayan Can Atalay'ı tutuklayıp milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinde tutmaya devam ederken, onun hakkını almak için mücadele ettiği aileleri tekmeleyen Yusuf Yerkel'i Frankfurt'a ticari ateşi olarak atarsanız, ‘Ben iktidarım, bana yaslanan bu ülkede istediği her şeyi yapabilir’ derseniz işte kendisi de AKP kurucusu olan Ankaragücü Kulübü Başkanı gibi başka bir beyzade çıkar aynı pervasızlığı yapar. Şunu açıkça söyleyelim. Bu rejim Yusuf Yerkel’ler, Faruk Koca’lar ceza almasın diye, hatta ödüllendirilsinler diye Can Atalay'ı, bizim arkadaşlarımızı cezaevinde esir tutuyor” ifadelerini kullandı.

“Her taraflarından ikiyüzlülük akıyor!"

Yunus Emre Göçer’i hatırlatan Baş, ‘Bu mudur adalet diyerek, “Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu güpegündüz evine ekmek götürmek için çalışan bir motokuryeyi, Sevgili Yunus Emre Göçer’i katletti. Herkes gördü, açık bir katliam, açık bir cinayet. Ne yaptı iktidar? Birisi sizin ortağınız, birisi siyasi olarak güçlü, öbürü ekmek derdindeki bir motokurye; öldürürsün, verirler pasaportunu, çıkarsın ülkene gidersin. Bu mudur adalet ya? Utanmıyor musunuz? İnsanların yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Adaletmiş… Partinin adına adalet koymuşlar, her taraflarından ikiyüzlülük akıyor! Maalesef Yunus Emre Göçer 6 Aralık'ta yaşamını yitirdi. Ailesine, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ama şu bilinsin: Bu cinayeti işleyenleri, bu cinayeti işleyen katilin kaçmasına yardım edenlerin, emekçiyi sahipsiz görüp ezenlerin sonuna kadar peşlerinde olacağız!” dedi.

Erkan Baş anket şirketlerine çağrıda bulundu: Araştırsınlar

Anket şirketlerine seslenerek Adnan Beker’e tepki gösteren Baş, "Bir de şu anket şirketleri… Kuşkusuz işini iyi yapanları tenzih ediyorum, ama yürekli bir anket şirketi varsa bir şey rica ediyorum. Şu sözde muhalefet saflarından seçilen milletvekilleri arasında bir araştırma yapsınlar da bakalım daha kaç tane Adnan Beker var? Muhalif seçmenin oylarıyla milletvekili olanlar arasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde halka söylediğini yapan kaç kişi var? Onu da görmek istediğimizi paylaşıyorum" dedi.