Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan, tutuklanmadı

Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan, tutuklanmadı
Başakşehir'de, Eros isimli kediyi işkence yaparak öldüren İbrahim Keloğlan, hakim karşısına çıktı. Keloğlan'ın cezalandırılmasını isteyen yurttaşlar, duruşma öncesi adliyeye akın etti. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan...
Başakşehir'de, Eros isimli kediyi işkence yaparak öldüren İbrahim Keloğlan, hakim karşısına çıktı. Keloğlan'ın cezalandırılmasını isteyen yurttaşlar, duruşma öncesi adliyeye akın etti. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Keloğlan, tutuklanmadı.

İstanbul Başakşehir'de Eros isimli kediyi işkence ederek öldüren İbrahim Keloğlan'ın tutuksuz yargılanacağı davanın ikinci duruşması bugün İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'nde görüldü. Onlarca insan mahkemeye akın ederek duruşma salonunu doldurdu.

İstanbul Başakşehir'de yılın ilk günü İbrahim Keloğlan tarafından vahşice öldürülen kedi Eros ile ilgili verilen ilk mahkeme kararı tepkiyle karşılandı. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi, ardından hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Sosyal medyadaki tepkilerin yanı sıra 'change.org.tr' üzerinden başlatılan kampanyada, 250 bine yakın imza toplandı. Verilen karara İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi de itiraz etti.

Karara itiraz edilmişti

Dosyayı inceleyen Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık İbrahim Keloğlan'ın "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan yapılan yargılama sonucunda Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini belirtti.

Olaya ilişkin incelenen görüntülerde Keloğlan’ın site sakinleri ve müşteki tarafından beslenip bakımı yapılan kediyi asansörde görmesi üzerine saldırıp tekme vurduğu, kedi asansörden kaçtıktan sonra peşinden giderek koridora sıkıştırdığı, kapıları kapatıp kedinin kaçmasını engelleyerek defalarca tekme attığı, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirip yaklaşık 5 dakika boyunca kediyi kovalayıp tekmeleyerek ve üzerine basıp ezerek öldürdüğü kaydedildi. Sanığın ısrarlı takip ederek yaklaşık beş dakika boyunca acımasızca ve zalimce gerçekleştirdiği öldürme olayında kusurunun ağırlığı, suçun işleniş biçimi, ortaya çıkan kastının yoğunluğu göz önüne alınarak temel cezanın üst hadde yakın olacak şekilde belirlenmesi gerektiği kararda kaydedildi.

Tutuklanmadı

Sanığın gerçekleştirdiği eylemin niteliği ve ağırlığı dikkate alındığında sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi cezadan muaf tutulması sonucunu doğuracağından usul ve yasaya aykırı görülerek itirazın kabulüne karar verildi. Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırılmasına hükmetti. Buna göre yeniden yargılanacak Keloğlan bugün hakim karşısına çıktı. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Keloğlan, tutuklanmadı. Yurtdışına çıkış yasağı verildi.

"Kedi ve köpeklerle vakit geçirmek bana terapi gibi geldi"

Gazeteci Emrullah Erdinç'in aktardığına göre İbrahim Keloğlan, duruşmadaki ifadesinde Eros isimli kediyi, anlık bir psikolojik çöküş sonrası öfke anında öldürdüğünü ve pişman olduğunu ifade etti. Keloğlan'ın ifadesi şu şekilde:

"8 Şubat'taki ifademi yineliyorum ve ekleme yapmak istiyorum. Hakkımda söylendiği gibi ben bir suç makinası değilim yaşadığım bir anlık psikolojik çöküşten dolayı öfke anında kendimi kaybedip hayatım boyunca unutmayacağım bir hata yaptım . Ama her defasında kilolarca mama alıp dağlık arazilerde kedi ve köpeklerle vakit geçirmek bana terapi gibi geldi. 8 Şubat'taki duruşmamdan sonra bunları yaptım sonra da bunlarla yetinmeyip bir hayvan barınağına bağışta bulundum ve elimden geldiğince bunları yapacağıma ve psikolojik destek göreceğime söz veriyorum"

Tutuklama talep edildi, iyi hal indirimi yapıldı

Savcı, kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'ın "canavarca hisle eziyet çektirerek kediyi öldürdüğü" gerekçesiyle üst sınıra yakın hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

Duruşmanın yapıldığı saatlerde Küçükçekmece Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar da İbrahim Keloğlun'ın cezalandırılmasını istedi, "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı.

Küçükçekmece Adliyesi 16. Asliye Ceza Mahkemesi, 14.00'e kadar ara verdi.

Aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Keloğlan'ın 3 yıl hapis cezası, iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 aya düşürüldü. Keloğlan hakkında yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulandı. Keloğlan, serbest bırakıldı.