Erzincan'da toprak kayması! Valilik adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu

Erzincan'da toprak kayması! Valilik adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu
Erzincan Valiliği, İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için yoğun bir arama kurtarma çalışması başlatıldığını açıkladı. Valilik, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını...
Erzincan Valiliği, İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için yoğun bir arama kurtarma çalışması başlatıldığını açıkladı. Valilik, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İliç ilçesinde bir maden sahasında saat 14.30 sıralarında yağıştan dolayı toprak kayması meydana geldi. Olayla ilgili konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, ilk belirlemelere göre en az 9 kişinin toprak altında kaldığını söyledi.

Erzincan Valiliği, İliç ilçesinde faaliyet gösteren Anagold Çöpler Altın Madeni işletmesinde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin, "Olay yerine 400 kişilik bir ekip ivedilikle sevk edilerek, toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için yoğun bir arama kurtarma çalışması başlatılmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan üzücü olaydan ötürü tüm işçilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, herhangi bir can kaybı yaşanmamasını temenni ediyoruz" açıklamasını yaptı.