Eşi ile ilgili atama kararı çıktığı iddia edilen ve Altaylı ile konuşan Adıgüzel: Bu iddia doğru değil, siyaseten etik değil

Eşi ile ilgili atama kararı çıktığı iddia edilen ve Altaylı ile konuşan Adıgüzel: Bu iddia doğru değil, siyaseten etik değil
Onursal Adıgüzel, eşine ilişkin atama iddialarını yalanlandı. Gazeteci Fatih Altaylı, Adıgüzel ile görüşerek yaşanan süreci anlattı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Gazeteci İsmail Dükel'in dile getirdiği iddiaya ilişkin CHP’den belediye başkanı seçilen Onursal Adıgüzel ile görüştü.

Altaylı, ''Onursal Bey bütün açıklığıyla bana gerçeği anlattı. Birincisi böyle bir şey yok, böyle bir atama söz konusu değil'' dedi.

Adıgüzel ile görüşen Altaylı şöyle konuştu:

''Onursal Bey'in eşi daha Onursal Bey ile evlenmeden önce hatta tanışmadan da önce Ataşehir Belediyesinde sosyal yardımlar müdürlüğü yapıyormuş. Onursal Bey ile tanışması ise o görevi sırasında olmuş. Oradan da Kadıköy Belediye'sine aynı görevde atanmış. Kendisi daha önce İstanbul Valiliği'nde çalışırken Ataşehir Belediyesi'nde bu göreve gelerek Onursal Bey ile tanışıp evlenmişler ve Kadıköy Belediye'sinde benzer bir göreve atanarak çalışmaya devam etmiş. Zaten eğitimi ve doktorası da bu yöndeymiş.

Çekmeköy iddiasının nereden çıktığıysa; Belediye Başkanı seçilen Osman Bey hanımefendiyi çağırıp bu konuda kendisinde yardım istemiş. Onursal Bey'de bunu duyunca 'aman sakın böyle bir şey yapma, kabul etme, siyaseten de çok yanlış ahlaken de doğru değil' dedi.

'Herhangi bir atama söz konusu değil, prosedür böyle olmuyor' dedi.

Bir CHP'li Belediye Başkanı bir başkan CHP'li belediye de benzer bir görev yapan hanımefendinden kendisine 'akıl vermesini' istiyor. Onursal Bey'de 'ama bu yanlış olur' diyor.''

Ne olmuştu?

Ataşehir’de CHP’den belediye başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel'in Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandığı iddiası yalanlandı.

Gazeteci İsmail Dükel'in dile getirdiği iddiaya ilişkin Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, X hesabından yaptığı paylaşımda "Bahse konu atama iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.