Hülya Terzioğlu’nun skandal arşivi ortaya çıktı

Fon vurgununda ismi geçen Fatma Betül Sayan Kaya’nın yerine getirilen Hülya Terzioğlu’nun kadınları hedef alan söylemleri ortaya çıktı. Terzioğlu'nun kadınlara yönelik "Meydan okuyan bir hadsizlik var" açıklaması dikkat çekti.

Hülya Terzioğlu’nun skandal arşivi ortaya çıktı

GAZETE PENCERE - Fon vurgununda 2,2 milyar liralık hissesiyle gündeme gelen ve ardından ‘görevden affını’ isteyen Fatma Betül Sayan Kaya’nın yerine getirilen Hülya Terzioğlu’nun sosyal medyada kadınları hedef alan skandal arşivi ortaya çıktı. AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Terzioğlu’nun bir paylaşımında kadınlara yönelik “Edepten, hayadan, letafetten geçtim, meydan okuyan bi hadsizlik var” açıklaması yaptığı görüldü.

Fon vurgununun kilit ismi olduğu yönünde değerlendirmeler yapılan Fatma Betül Sayan Kaya'nın görevden ayrılmasının ardından AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Hülya Terzioğlu getirildi. Atamayı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu.

Terzioğlu'nun yeni görevine atanmasının ardından geçmiş yıllarda sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımlar yeniden gündeme geldi. Özellikle kadınların giyim kuşamı ve dini referanslarla yaptığı değerlendirmelerin yer aldığı paylaşımlar sosyal medyada tartışma konusu oldu.

SKANDAL PAYLAŞIMLARI GÜNDEMDE

Yeni görevinin duyurulmasının ardından, geçmiş dönemde kadınların kıyafetleri ve yaşam tarzları üzerinden yaptığı değerlendirmeler yeniden paylaşılmaya başlanan Terzioğlu, geçen yıl yaza girilirken yaptığı bir paylaşımında, şu ifadeleri kullanmış: "Yazın gelişiyle beraber açık giymekten çıplak dolaşmaya evrilen ve bedenin cesurca! teşhirine sahne bir level atlanıyor. ”Eskiden şöyleydi” demek istemiyorum ama hakkaten eskiden vücut ölçüleri olanlar daha cesurdu bu konuda, bugün ise “bedenimle barışığım” da eklenince ortalık bu hale geldi. Edepten, hayadan, letafetten geçtim, meydan okuyan bi hadsizlik var. Üzülüyorum, utanıyorum, yoruluyorum…"

'AHBAP'TAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Hülya Terzioğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 'Ahbaplar Suç Örgütü' soruşturmasında gözaltına alınan isimler arasında yer alan Koçsu İnşaat’ın yöneticisi Faruk Koç'la yaptığı ziyaretler de gündem olmuştu.

HÜLYA TERZİOĞLU KİMDİR?

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Terzioğlu, 2013 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik hayatına başladı ve 2023'te Kelam Anabilim Dalında profesör oldu. Akademik çalışma alanları arasında İslam ve kadın, toplumsal cinsiyet, deizm, kader ve özgürlük meseleleri bulunuyor.

Terzioğlu ayrıca 2012'de AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları'nda, 2013'te ise KADEM Sakarya Temsilciliği'nde görev yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar