Filenin Sultanları'nın final maçının Taksim'de izlenmesine izin verilmemesine ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama

Filenin Sultanları'nın final maçının Taksim'de izlenmesine izin verilmemesine ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama
Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nın, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde bugün Sırbistan ile oynayacağı maçın Taksim'de dev ekranda takip edilmesine İstanbul Valiliği'nden engel gelmişti. Valilik, neden izin verilmediğini...

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nın, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde bugün Sırbistan ile oynayacağı maçın Taksim'de dev ekranda takip edilmesine İstanbul Valiliği'nden engel gelmişti. Valilik, neden izin verilmediğini açıkladı.

Gazeteci Özlem Gürses, İstanbul Valiliği'nin Filenin Sultanları'nın bu akşamki şampiyonluk maçının Taksim Meydanı'nda gösterimini iptal ettiğini paylaştı.

Bu akşamki şampiyonluk maçı için 7 ilçeden gelen başvurudan sadece Taksim Meydanı'nda gösterim yapılması reddedildi.

Pendik, Çekmeköy, Esenyurt, Bağcılar, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa meydanlarında şampiyonluk maçı vatandaşlar için dev ekrandan sunulacak.

Valilik açıklaması

İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Çeşitli sosyal medya mecralarında 'Bayan Voleybol Milli Takımımızın maç yayınına Valilik engel oldu' şeklinde asılsız içerikler paylaşılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımımızın pazar akşamı oynayacağı Avrupa Şampiyonası Final maçının ilimizin 7 meydanında canlı yayınlanması için Valiliğimize yazılı başvuruda bulunmuştur. Taleplerin 6’sı (Çekmeköy, Bağcılar, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik) Valiliğimizce onaylanmıştır. Taksim Meydanı 2012 yılından bu yana toplantı ve etkinlik alanı olarak kullanılmadığı için Taksim Meydanı’yla ilgili talep onaylanmamıştır. Bayan Voleybol Milli Takımımıza dev maçta başarılar dileriz" denildi.