Filistinli 10 yaşındaki çocuk: Açlıktan hayvan yemi yiyoruz

Filistinli 10 yaşındaki çocuk: Açlıktan hayvan yemi yiyoruz
Uydu analizleri ve BM belgelerine dayanarak yapılan incelemeler, İsrail güçlerinin 5 Şubat'ta gıda konvoyuna saldırı düzenlediğini ve Filistinlilere ulaşması planlanan unun tahrip edildiğini ortaya çıkardı. BM tarafından özel...
Uydu analizleri ve BM belgelerine dayanarak yapılan incelemeler, İsrail güçlerinin 5 Şubat'ta gıda konvoyuna saldırı düzenlediğini ve Filistinlilere ulaşması planlanan unun tahrip edildiğini ortaya çıkardı. 

BM tarafından özel olarak paylaşılan belgelere göre, İsrail güçleri Gazze'nin merkezinde hayati gıda malzemeleri taşıyan bir BM konvoyuna ateş açtı ve kamyonların bölgenin kuzey kesimine ilerlemesini engelledi. CNN'in ulaştığı BM ve İsrail ordusu arasındaki yazışmalar, konvoyun güzergahının saldırıdan önce kararlaştırıldığını ortaya koydu. Saldırıda kimse yaralanmazken, taşınan unlar tahrip oldu. UNRWA'nın küresel iletişim direktörü Juliette Touma, "Gıda taşıyan konvoy Gazze Şeridi'nin kuzey kesimlerine doğru yola çıktı. Ara bölgeye doğru ilerlerken vuruldu. Malzeme taşıyan kamyonlardan biri İsrail donanmasının ateşiyle vuruldu" şeklinde açıklama yaptı.

Bu olay, savaşın başlamasından bu yana yardım konvoylarının hedef alındığı bir dizi olaydan sadece biri. UNRWA, 5 Şubat'taki saldırının ardından Gazze'nin kuzeyine konvoy göndermeyi durdurdu. BM'nin tahminlerine göre, Gazze'nin kuzeyinde halen 300,000 kişinin çok az yardımla yaşadığı belirtiliyor. BM'ye göre, buradaki çocukların %16,2'sinde akut yetersiz beslenme tespit edildi ve bu oran kritik eşiğin üzerinde bulunuyor.

Utanın

CNN'in paylaştığı videoda, 10 yaşındaki Filistinli Ayat Ashour'un çarpıcı ifadelerine de yer verildi. Ashour, "Açlıktan ölüyoruz, yiyecek hiçbir şeyimiz yok. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum: Utanın. Biz hayvan yemi yerken siz çocuklarınızı nasıl besleyebiliyorsunuz? Ölmemizi mi bekliyorsunuz?" diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.