Gazeteci Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu’nun kazanmasının anahtarı Akşener’in elinde

Gazeteci Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu’nun kazanmasının anahtarı Akşener’in elinde
Gazeteci Murat Yetkin, 28 Mayıs seçimlerinin anahtarının İYİ Parti Lideri Meral Akşener'de olduğunu ifade etti. Yetkin Report'taki bugünkü yazısında Akşener'in 3 Mart'ta masadan kalkarak hem kendine hem de CHP'ye büyük zarar verdiğini...

Gazeteci Murat Yetkin, 28 Mayıs seçimlerinin anahtarının İYİ Parti Lideri Meral Akşener'de olduğunu ifade etti.

Yetkin Report'taki bugünkü yazısında Akşener'in 3 Mart'ta masadan kalkarak hem kendine hem de CHP'ye büyük zarar verdiğini savunan Yetkin şöyle dedi:

"Oysa Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan 2,5 milyon kadar az oy almasında Akşener’in de yukarıda saydığım nedenlerle payı vardı; yanlış anlaşılmasın, sorumlusu Akşener’dir demiyorum, onun da payı vardı diyorum.

Yoksa Millet İttifakında her aktör yapabileceği hataların hemen hepsini yaptı.

Seçmen davranışı bakımından büyük önem taşıyan TBMM etkeni dışında Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun (ve seçmenlerinin) 14 Mayıs hedefleri değişmedi. Erdoğan iktidarını koruma Kılıçdaroğlu da onun yerine geçme amacında.

Şimdi Akşener’in elindeki anahtara gelelim. İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu dünkü toplantı öncesinde Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edeceklerini söyledi. İYİ Parti tabanını, bütün itirazlarına ve zorluklarına rağmen Kılıçdaroğlu’na tam destek vermeye ikna etmek işi Akşener’e düşüyor.

Ama sadece ona değil. Oy desteklerinin hayli üstünde milletvekilini CHP listelerinden Meclis’e taşıyabilen liderlerin seçmenlerini harekete geçirmesi için çalışması gerekiyor. Yoksa sorumluluğu tek başına Akşener’in anahtarına yüklemek haksızlık olur.

Tabii en büyük sorumluluk Kılıçdaroğlu’na düşüyor; Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırmak için ne gerekiyorsa onu yapmak liderin görevi."