Gazeteci Selma Selçuker vefat etti

Gazeteci Selma Selçuker vefat etti
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan gazeteci ve yazar Selma Selçuker, 96 yaşında yaşamını yitirdi.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi olan gazeteci ve yazar Selma Selçuker, 31 Ocak 2024 Çarşamba...
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan gazeteci ve yazar Selma Selçuker, 96 yaşında yaşamını yitirdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi olan gazeteci ve yazar Selma Selçuker, 31 Ocak 2024 Çarşamba günü hayata gözlerini yumdu. TGC Yönetim Kurulu, Selma Selçuker’in ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda;

"Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Selma Selçuker’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Selma Selçuker’in cenazesi 1 Şubat 2024 Perşembe günü ikindi namazının ardından Üsküdar Şakirin Camii'nden alınarak Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Selma Selçuker kimdir?

1928 yılında İstanbul'da doğan Selma Selçuker, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne bağlı Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar boyunca Dünyanın Sesi Gazetesi'ni yönetti ve çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı.

Özellikle "Ses Arşivi"nde yer alan önemli yazar ve sanatçılarla ilgili çalışmalarıyla tanınıyordu. Ayrıca birçok vakıf ve derneğin üyesi olan Selma Selçuker, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini ele alan yazılarıyla da dikkat çekiyordu. "Damlayan Hatıralar", "Yan Çizenler" ve "Usta Gazetecilerle Kahve Sohbetleri" adlı kitapları bulunan Selçuker, Basın Müzesi’ne katkılarından dolayı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından şükran plaketi almıştı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Selma Selçuker, meslek hayatı boyunca önemli bir iz bırakmıştır.