Gazetecilere operasyona CHP’den tepki: ‘Halk düşmanı Silivri Zihniyeti’nin gözdağı hamlesi’
Gazete Pencere- Gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan, Flaş Haber TV'nin devriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 'tehdit' ve 'şantaj' iddialarıyla sabah saatlerinde gözaltına alındı. Ağırel ve Soykan'ın evinde polis arama yaptı. Gözaltına alınan Timur Soykan, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
Gazeteci Timur Soykan sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada kameralara “Çeteler kaybedecek halk kazanacak” diyerek gözaltı uygulamasını protesto etti.
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yücel “Silivri Zihniyeti'nin sonu geçmişte olduğu gibi yine Silivri olacak...” dedi.
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in mesajı şöyle:
“Düşünen, konuşan, yazan, eleştiren herkesi cezaevlerine tıkan Silivri Zihniyeti'nin asıl düşmanı halktır.
Halk düşmanı Silivri Zihniyeti, bugün de halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazetecileri sabahın köründe evlerinden aldı.
Daha önce defalarca yargılanan, ifade veren Timur Soykan ve Murat Ağırel'i ifadeye çağırmak yerine sabahın köründe evlerinden almak, muhalif basına ve medyaya yönelik bir gözdağı hamlesidir.
Ancak her türlü baskı ve zorbalıktan medet uman Silivri Zihniyeti'nin sonu geçmişte olduğu gibi yine Silivri olacak...”
Gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel gözaltına alındı
Gazeteci Timur Soykan ve Murat Ağırel’e gözaltı... Mansur Yavaş'tan tepki
Kaynak:Haber Merkezi
