Gazze hastane katliamı İstanbul ve Ankara’da protesto edildi

Gazze hastane katliamı İstanbul ve Ankara’da protesto edildi
İsrail devletinin Gazze hastane katliamı Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde protesto etti. Ankara'daki protesto gösterisinde İsrail Büyükelçiliği konutuna girmeye çalışan bir grup ile polis ekipleri arasında arbede...

İsrail devletinin Gazze hastane katliamı Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde protesto etti. Ankara'daki protesto gösterisinde İsrail Büyükelçiliği konutuna girmeye çalışan bir grup ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı.

En az 500 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırısını protesto etmek için kalabalık bir grup İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplandı.

Kalabalığın artması sonrası konuta yürümek isteyen gruba polis engel oldu. İsrail Büyükelçiliği konutuna girmeye çalışan bir grup ile polis ekipleri arasında arbede yaşanıyor. Gerilim sürüyor. Siyasi parti temsilcilerinin katıldığı protestoda yapılan açıklamada,“İslam dünyasına sesleniyoruz, bugün Filistin’de bir trajedi yaşanıyor.  Yıllarca Hitler’in zulmüme maruz kaldık dediniz. Filistin’in topraklarını işgal ettiniz. İsrail Siyonizm’ine meydan okuyoruz. İnsanlık ölüyor” dedi.

İstanbul’da protesto

İstanbul’da ise kalabalık bir grup Beşiktaş'taki konsolosluk binasının önüne ellerinde Filistin bayraklarıyla geldi. Grup ardından İsrail Konsolosluğu'nun içine girdi.

Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren grup, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları atarken zaman zaman tekbir de getiriyor.

Adana, Konya ve Bursa’da da protesto gösterisi yapıldı. ABD'nin Adana'daki Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık Konsolosluğu taşladı.