Gazzeli çocuklar hayatta kalabilmek için yiyecek arıyor; İsrail ateşkesi kabul edecek mi?

Gazzeli çocuklar hayatta kalabilmek için yiyecek arıyor; İsrail ateşkesi kabul edecek mi?
Filistinli çocuklar ailelerinin açlıktan ölmemesi için yemek sıralarında bekliyor. Ailesinin bakımını üstlenmek zorunda kalan 11 yaşındaki Muhammed isimli çocuk konuştuğu basın basın mensuplarına ailesine nasıl baktığını...
Filistinli çocuklar ailelerinin açlıktan ölmemesi için yemek sıralarında bekliyor. Ailesinin bakımını üstlenmek zorunda kalan 11 yaşındaki Muhammed isimli çocuk konuştuğu basın basın mensuplarına ailesine nasıl baktığını anlattı. Netanyahu, Hamas tüm rehineleri serbest bırakırsa Refah'a geçişin erteleneceğini açıkladı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

11 yaşındaki Muhammed Zorab aileleri için temel gıda toplayıcısı haline gelen binlerce çocuktan biri. Muhammed dört çocuğun en büyüğü ve annesi, babası ve kardeşleriyle Refah'ta plastik ve brandadan yapılmış derme çatma bir barınakta yaşıyor. Babası Halid, iki aylık kızlarına bebek bezi almak için beş şekele (yaklaşık 1,38 dolar; 1,08 £) Refah'ta ufak tefek işler arıyor.

Büyük bir plastik kase alıp mülteci merkezi haline gelen okullara ve insanların kendi ailesi gibi acı çektiği ama yine de yabancıların çocuğunu doyuracak bir şeyler bulabileceği yol kenarındaki derme çatma kamplara gidiyor.  Muhammed aynı zamanda yaralıların günün her saati geldiği hastanelere ve açık ateşte kazan kaynayan her yere gidiyor.

BBC'ye konuşan Muhammed "Bu yemekle ailemin yanına döndüğümde mutlu oluyorlar ve hep birlikte yemek yiyoruz" diyor. Büyük kalabalıkları kavgaya girmeden yönlendirme becerisiyle gurur duyan Muhammed yemek mücadelesini "Sıra kalabalık olduğunda ve önümde neredeyse 100 kişi olduğunda, insanların arasına gizlice giriyorum" diyerek anlatıyor.

"Bazen elim boş gidiyorum ve üzülüyorum."

Eve döndüğünde kuru fasulye kasesini annesi Samar'a verir ve o da yemeği diğer çocuklara dağıtır. Kendisi zayıf ve zar zor yemek yiyor. "Kemiklerimde kanser var" diye açıklıyor.

"31 yaşındayım ama beni gördüğünüzde 60 yaşında olduğumu sanıyorsunuz. Yürüyemiyorum. Yürürsem çok yoruluyorum. Bütün vücudum ağrıyor, tedaviye ve beslenmeye ihtiyacım var."

İsrail ateşkesi kabul edecek mi?

İsrail Başbakanı Netanyahu ise Ramazan ayına kadar Hamas'ın rehinelerin tamamını teslim etmesi durumunda Refah'a girişin erteleneceğini duyurdu.