Gelen tepkiler üzerine AKP'li vekil açıklama yaptı: TOKİ'den çıkan evi depremzedeye sunacağım

Gelen tepkiler üzerine AKP'li vekil açıklama yaptı: TOKİ'den çıkan evi depremzedeye sunacağım
Şanlıurfa’da AFAD ve TOKİ ortaklığıyla yapılan deprem konutlarından bir tanesi AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’ya çıkmıştı. Yazmacı, kendisine çıkan konutu konteynerde yaşayan bir depremzedenin kullanımına...
Şanlıurfa’da AFAD ve TOKİ ortaklığıyla yapılan deprem konutlarından bir tanesi AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’ya çıkmıştı. Yazmacı, kendisine çıkan konutu konteynerde yaşayan bir depremzedenin kullanımına sunacağını açıkladı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı kendisine TOKİ kurasından çıkan konutu Şanlıurfa Valiliğinin belirleyeceği ve konteynerde kalan depremzede bir vatandaşa sunacağını açıkladı.

Yazmacı'nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek” diyen inancın mensupları olarak, bugüne kadar yaptığımız hayır ve iyilikleri kendimize saklayan bir medeniyetin mensuplarıyız.

Annemden kalan, çocukluğumun geçtiği ve milletvekili olmadığım dönemde 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan evimin yerine yapılacak olan deprem konutunu ihtiyaç sahibi depremzede bir ailenin kullanımına sunmayı daha ilk günden düşünüyordum. Ancak, bunu açıklamayı “Sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek” anlayışımıza aykırı bulduğum için kamuoyuna açıklamayı hem doğru bulmuyor hem de gerekli görmüyordum.

Yapılan dezenformasyonlar sonucu açıklama yapılması kaçınılmaz olmuştur.

“Depremde yıkılan konutum yerine TOKİ tarafından hak sahibi depremzedelere yaptırılan ve noter huzurunda yapılan kura çekimi sonucu hak kazandığım daireyi Şanlıurfa Valiliğimizin belirleyeceği ve konteyner kentte kalan depremzede bir vatandaşımızın kullanımına sunacağım.

Kamuoyuna saygılarımla.

TIKLAYIN I AKP’li Milletvekili Yazmacı kendini savundu: Depremzedeyim, herkes gibi benim de evim yıkıldı

TIKLAYIN I Şanlıurfa’da deprem konutları skandalı: AKP Milletvekiline çıkan konut AFAD’ın paylaşımında silindi