Gemlik'te AKP'li aday Bursa Valiliği'nin toplantısına katıldı, alınan kararları duyurdu

Gemlik'te AKP'li aday Bursa Valiliği'nin toplantısına katıldı, alınan kararları duyurdu
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan riskli okulların taşınması için Bursa Valiliği'nde düzenlenen toplantıya Gemlik Belediye Başkanı yerine, AKP adayı Refik Yılmaz ile AKP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar'ın toplantıya katıldığı...
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan riskli okulların taşınması için Bursa Valiliği'nde düzenlenen toplantıya Gemlik Belediye Başkanı yerine, AKP adayı Refik Yılmaz ile AKP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar'ın toplantıya katıldığı ortaya çıktı.

Ersan Kınık

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Celal Bayar Anadolu Lisesi ve Şehit Etem Yaşar Ortaokulu'nun, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde taşınacağı öne sürülmüştü.

Bugün Bursa Valiliği'nde sabah saatlerinde yapılan toplantıda Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi'nin Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu'na, taşınma kararı alınan bir diğer okul olan Şehit Etem Yaşar Ortaokulu'nun ise Özdilek İmam Hatip Lisesi'ne taşınma kararı alındı.

 

Toplantıya belediye başkanı yerine AKP'nin adayı davet edildi

Bursa Valiliği'nde yapılan toplantı fotoğrafındaki bir ayrıntı ise dikkat çekti.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş tarafından düzenlenen toplantıya Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran'ın yanı sıra AKP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar ve AKP Gemlik Belediye Başkan adayı Refik Yılmaz da davet edilirken, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın toplantıya davet edilmediği ortaya çıktı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise toplantıya dair Gazete Pencere'ye yaptığı açıklamada "Öyle olmuş, bizim de sonradan haberimiz oldu" dedi.

Bursa Valiliği'ndeki toplantıya katılan AKP Gemlik Belediye Başkan adayı Refik Yılmaz, toplantının ardından Şehit Etem Yaşar Ortaokulu'na giderek velilere toplantının sonuçlarını duyurdu.

Geçici olarak yapılacak iki okulunda, kendi dönemlerine nasip olduğunu, iki yatırım için de döneminde önemli çabalar sarf edildiğini ifade eden Yılmaz; ‘’Biz dönemimizde, bugüne kadar Gemlik’te yapılan derslik sayısı kadar derslik kazandırdık. Pek çok okulu gerek özel sektör, gerek devlet yatırımları ile inşa ettik. Şimdi evlatlarımız bu okullarda eğitim görecekler.

Yeni dönemde de, boşaltılan iki okul yerine de okullar kazandırarak, Gemlik’in eğitim hayatına önemli katkı sağlamak, gelecek 50 ila 70 yıl sürecinde herhangi bir okul sorununun yaşanmamasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin aileleri, içlerini ferah tutsunlar. Çocukları, bizlere emanettir. Çocuklarımın hem en iyi şartlarda, hem de depreme dayanıklı sağlam binalarda eğitim görecekler’’ dedi.