Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı
Dün TİP tarafından "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" ifadeleriyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan adaylığı çekilmişti.  Gökhan Zan'a...
Dün TİP tarafından "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" ifadeleriyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan adaylığı çekilmişti.  Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdiği iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nin Hatay aday gösterdiği Gökhan Zan'ı "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" ifadeleriyle Zan’ın adaylığını geri çekmişti. TİP’ten yapılan açıklamanın ardından Zan, "Adayım ve çekilmiyorum!" diyen Zan, "TİP Genel Merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Kişilik haklarıma yapılan saldırılara karşı korkmadım, korkmayacağım" demişti.

Gökhan Zan olduğu iddia edilen ses kaydını Sözcü TV yayınladı. Zan’ın AKP Hatay İl Binası'ndan aradığını" söyleyerek, kayıt altına aldığı bu görüşme sırasında Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdi. Zan'ın  5 milyon dolar için pazarlık ettiği iddia edildi.

Gökhan Zan olduğu iddia edilen kişinin ses kayıtlarında öne çıkanlar şu şekilde;

Tuvaletten  konuşuyorum. AK Parti İl Başkanlığı’ndayım. İçeride Adem Yeşildağ sonra AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk var. Konuştum ben. Bir çekilme asla olmayacak. Ben dedim biz zaten garantiye aldık. İki 3 milyon veriyorlar. Kuzenim orada pozisyon dedi. Pozisyondan kastı Spor Bakanlığı mı, belediye mi, külliye mi? ‘Bizde genel merkeze bildirelim. Onurlu onursuz size döneriz Turgay bey’ dediler.  Hatay Spor ile ilgili de olabilir” denildi.

 

Zan'dan iddialara yanıt

Sözcü TV’ye katılarak hakkındaki iddialara yanıt veren Gökhan Zan, bu durumun montaj olduğunun muhakkak ortaya çıkacağını belirtti. Zan, “Montaj ses kayıtlarıyla bana kumpas kurmaya çalıştılar. Benden para istediler. 3 haftadır ses kaydının olduğunu biliyordum. TİP’e gidelim suç duyurusunda bulunalım dedim.

Beni Samandağ’da hiçbir mitinge çağırmadılar. Beni hiçbir mitinge çıkarmadılar, karşı çıktılar.  Kulağıma hoş gelmeyen şeyler geldi. Ben sustum, zarar vermek istemdim. Beni sahada yalnız bıraktılar. Tek çalıştım. ‘Gökhan Zan’ı istemiyoruz, büyükşehirde Lütfü Savaş çalışılacak’ hep bunlar söylendi.  Bana hep mobbing uygulamaya çalıştılar. TİP amblemi de Hatay İttifakı’na ihanet edenlerin babasının malı değildir. Ben Gökhan Zan’ım. Gökhan Zan olarak TİP Hatay adayıyım. Lütfü Savaş’ın Alevi düşmanlığı ile ilgili olan ses kaydıyla neden kimse ilgilenmedi?

 

Ne olmuştu?

TİP, dün gece saatlerinde yayınladığı yazılı açıklamayla Hatay adayı Gökhan Zan’ın adaylığını çektiğini duyurdu. Parti bu kararını Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar partimize ulaşmıştır” sözleriyle gerekçelendirildi.

Gökhan Zan ise adliyede suç duyurusu sonrası ‘kendisine montaj kayıtlarla şantaj yapıldığını ve adaylıktan çekilmesinin istendiğini’ söyledi.

İddiaya göre Gökhan Zan’ın suç duyurusunda ‘Turgay K.’ diye bahsettiği Turgay Kocakaya isimli kişi kayıt altına aldığı telefon görüşme sırasında Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdi. İddiaya göre Zan da göre 5 milyon dolar için pazarlık etti.

İkinci bir kayıtta da Zan’ın seçim sonrasında ‘TRT ve başka kanallarda spor yorumculuğu yapmak’ istediğine dair konuşmaları yer aldı.

AK Partili vekille gazinoda toplantı

PolitikYol’un edindiği bilgilere göre, Zan’ın görüşmeleri adaylığının açıklanmasından öncesine uzanıyor.

Buna göre Zan aday olduktan sonra, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’le Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait İskenderun’daki halk gazinosunda bir araya geldi.

Bu görüşmede Zan’la ‘kampanyasının finanse edilebileceği’ ve ‘seçim sonrasına dair neler yapılabileceği’ konuşuldu. Durumu öğrenen bir başka AK Partili ise görüşmelerden ‘rahatsızlık duydu’ ve kamuoyuna sızması için çaba içine girdi. Böylece Kocakaya’nın elinde bulundurduğu kayıtlar Hatay’da dolaşıma sokuldu.

TİP, kayıtları inceledi

Ayrıca TİP’in Zan’ın kayda alınan üç görüşmesi ellerine ulaştıktan sonra söz konusu kayıtları kriminal olarak yaklaşık bir hafta önce incelettiği de öğrenildi.