Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ikinci ses kaydı ortaya çıktı

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ikinci ses kaydı ortaya çıktı
TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekilmesinin ardından dün Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıkmıştı. Bugün de Zan’a ait olduğu iddia edilen ikinci bir ses kaydı çıktı.Gazete...
TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekilmesinin ardından dün Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıkmıştı. Bugün de Zan’a ait olduğu iddia edilen ikinci bir ses kaydı çıktı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

TİP’te Hatay krizi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde TİP tarafından “Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” ifadeleriyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan adaylığı çekilmişti.  Gökhan Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdiği iddia edilen ikinci ses kayıtları ortaya çıktı.

Dünkü ses kayıtlarının ardından, telefonda konuştuğu iddia edilen Turgay Kocakaya’yı tekrar arayan Gökhan Zan’ın Kocakaya ile görüştüğü ikinci bir ses kaydı ortaya çıktı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Zan, Kocakaya’yı ihanetle suçlayarak Hatay’a çağırdı.

Gökhan Zan ve Turgay Kocakaya arasındaki konuşma şu şekilde;

Turgay Kocakaya: Bunlara biri bizim hakkımızda bir şey söylemiş, gidelim tadı kaçtı falan….

Gökhan Zan: Sen buradan çekip gitmekle abi yanlış yaptın. Bana yanlış yaptın, sen buradan giderken bana danışmadın. Sen yanımda yürümek için yanıma geldin ama arkamdan sattın, ihanet ettin. Sen de Mehmet Güzel’le konuştuğun ortaya çıktı. Senin buraya gelmen lazım.

Turgay Kocakaya: Allah Allah. Hiç hayatımda da görmedim. Hiç kimseye seninle ilgili bir şey demedim.

Gökhan Zan: Ben üç haftadır genel merkezdeki arkadaşlara söyledim. Bakın bana şantaj kuruyorlar, beni tehdit ediyorlar dedim. ‘Boyun eğme, önemli değil. Bunlar siyasette’ var.

Turgay Kocakaya: Böyle bir riske niye gireyim dostum. Kariyerim var. Öpüyorum seni, çalış.

"Yüzde 10 oyum artar"

Ses kayıtlarına ilişkin detaylara yer veren İsmail Saymaz, “Bu ikinci konuşma, birinci konuşmadan bir süre sonra yapılıyor. Gökhan Zan’a ilgili dinlediğimiz ve montaj olduğu iddia edilen ilk konuşmanın elden ele yayılmasının ardından Gökhan Zan, Turgay Kocakaya’yı aramış. Sen bana ihanet ettin be bunu bir numaraya ilettim diyor. Bu bir numara bence bir siyasetçi veya bürokrat değil. Hatay yöresinde bilinen krimanl bir kişi öyle anlıyorum. Bu konuşmasında, 10 Mart’tan sonra Lütfü Savaş patlayacak diye bir ifadesi oluyor. Bu herhalde Lütfü Savaş ile ilgili bir skandal olacak anlamında kullanıyor. Bu tarih neden önemli, bu konuşma 10 Mart’tan önce yapılmış. Yani aslında Gökhan Zan, kendisine atfedilen ses kayıtlarını biliyordu. 10 Mart’tan önce biliyordu ve dinelmişti. Buna rağmen savcılık yoluna başvurmayı düşünmemiş. Kendisine yapıldığını iddia ettiği kayıtlarla ilgili suç duyurusunda bulunmamış farklı yollara başvurmuş. O ifadelerinin devamında yer yer küfürlü ve tehditkar ifadeler bulunuyor. Bundan anlıyoruz ki başkaca yönetmeler denenmiş. Bu konuşmada ‘kumpas’ ifadeleri kullanılıyor ama ‘umurumda değil benim yüzde 10 oyum artar diye’ konuşmuş” diye aktardı.