Gözler MSB'de: Teğmenler hakkındaki kararın bugün açıklanması bekleniyor

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan ve Subay Andı okuyan teğmenlerin TSK’dan ihraç edilip edilmeyeceğine dair kararın, bugün Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanması bekleniyor

Gözler MSB'de: Teğmenler hakkındaki kararın bugün açıklanması bekleniyor

Gazete Pencere - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen resmi mezuniyet töreninde Subay Andı okuyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenler hakkında yürütülen disiplin soruşturmasında kritik kararın bugün Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanması bekleniyor. Teğmenlerin TSK’dan ihraç edilip edilmeyeceği netlik kazanacak.

Ne olmuştu?

30 Ağustos 2023’te Kara Harp Okulu’nda düzenlenen mezuniyet töreni sonrasında bir grup teğmen, geleneksel olarak yapılan kılıç çatma törenini gerçekleştirmiş ve Subay Andı’nı okumuştu. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarının atıldığı bu anlar sosyal medyada gündem olmuş, ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında bazı teğmenlerin sicil amirlerinin görüşleri değişirken, avukatlar sürecin hukuka aykırı şekilde yürütüldüğünü savundu.

Uzman raporları ise bu eylemin disiplinsizlik teşkil etmediğini, aksine TSK’nın itibarını zedelemek yerine güçlendiren bir gelenek olduğunu belirtti. Yarın açıklanması beklenen karar, teğmenlerin mesleki geleceği açısından kritik bir dönüm noktası olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar