Güllü soruşturmasında adı geçen Seyhan Soylu tutuklandı
Şarkıcı Güllü'nün ölümüyle ilgili dosyada adı geçen Seyhan Soylu, hakkındaki bir soruşturmada tutuklandı.
GAZETE PENCERE - "Sisi" lakabıyla tanınan Seyhan Soylu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soylu'nun adı, hayatını kaybeden şarkıcı Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada da geçmişti.
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Seyhan Soylu'nun avukatları Fıratcan Kalız ve Aslı Nur Çanakçı Çapan, Soylu hakkında tutuklama tedbiri uygulandığını ve karara karşı yasal itiraz yollarının kullanılacağını açıkladı.
Avukatlar yaptıkları açıklamada, müvekkillerinin "bir soruşturma" kapsamında tutuklandığını aktardı. Kararın gerekçesine yer verilmeyen açıklamada, avukatlar tutuklamanın bir mahkumiyet hükmü olmadığını, hukuki sürecin devam ettiğini ve Soylu'nun hakkındaki suçlamalardan aklanacağına inandıklarını belirtti.
GÜLLÜ SORUŞTURMASINDAKİ TELEFON KAYITLARI
Şarkıcı Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianamede yer alan ses kayıtlarında, Gülter ile Seyhan Soylu ve Gülter ile nişanlısı Kervan Eminoğlu arasında geçen konuşmalar bulunuyordu.
Soylu’nun kayıtta, "Sana güzel bir albüm yaptırmak, anladın mı? En çok istediği şey kızının sesi çok güzel, onu da çok güzel hazırlamak. Kızı hemşire olmayı tercih etmiş, istememiş falan yapıyorum. Zemini hazırlayacağım, bir aranjöre söylettireceğim. Her şey haber olduktan sonra, annenin anısına yapıyormuş gibi..." ifadelerini kullandığı belirtilmişti.
Konuşmada Soylu’nun, albümün ardından Gülter’in 300 bin lira kazanacağını söylediğinin de yer aldığı kaydedilmişti.
Kaynak:Cumhuriyet Gazetesi