Hadise'den teğmenlere destek paylaşımı

Hadise'den teğmenlere destek paylaşımı
30 Ağustos’ta resmi mezuniyet töreninin sona ermesinin ardından alanda tekrar toplanarak kılıç çatan, Subay Andı okuyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlerin TSK'dan ihraç edilmesine ünlü şarkıcı Hadise tepki gösterdi.

Kamuoyunda "kılıçlı yemin töreni soruşturması" olarak bilinen olayla ilgili haklarında Yüksek Disiplin Kurulu süreci başlatılan teğmenler hakkındaki karar açıklanmış; teğmenler Ebru Eroğlu, Batuhan Gazi Kılıç, Deniz Demirtaş, Talip İzzet Akarsu ve Serhat Gündar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildi. MSB, 3 disiplin amiri; Bölük Komutanı Binbaşı Murat Öztürk, Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu ve Alay Komutanı Yardımcısı Albay Mustafa Alper Topsakal'ın da "ayırma cezası" aldığını duyurulmuştu.

"Mustafa Kemal'in adını gururla ananların cezalandırıldığı bir ülkede yaşıyor olmak düşündürücü"

Ünlü şarkıcı Hadise Açıkgöz, karara Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

"Mustafa Kemal'in adını gururla ananların cezalandırıldığı bir ülkede yaşıyor olmak üzücü ve düşündürücü. Atatürk'e ve onun mirasına sahip çıkmak suç değildir. Mustafa Kemal'in askerleriyiz!"

hadiise.jpeg

Öne Çıkanlar