Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu: Kararı Ayşenur Arslan'la birlikte aldık

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu: Kararı Ayşenur Arslan'la birlikte aldık
Gazete Pencere Haber MerkeziGazeteci Ayşenur Arslan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili Halk TV'de söylediği sözler nedeniyle gözaltına alındı. Yaşananlar ardından Halk TV'deki programına son verildi. Halk TV sahibi...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Gazeteci Ayşenur Arslan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili Halk TV'de söylediği sözler nedeniyle gözaltına alındı. Yaşananlar ardından Halk TV'deki programına son verildi. Halk TV sahibi Cafer Mahiroğlu, kararı birlikte aldıklarını, Aslan'ın kovulmadığını söyledi.

İrfan Değirmenci'nin ana haber yayınında konuşan Mahiroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Ayşenur ablayla birlikte aldığımız bir karar. 50 yıllık bir gazeteci. Onun bilgisine, tecrübesine her zaman başvurmuşumdur. Ayşenur abladan da farklı bir çözüm önerisi gelmedi. Hemfikir olduk. Sosyal medyada bir gün öncesinde başlatılan bir kampanya var. O yayın olduğunda bu söylemi bilmiyordum. Bize karşı yürütülen linç kampanyası, nasıl bir tweet atarsam atayım yine linç kampanyasına dönecekti. Ayşenur Aslan kovulmadı. İfade özgürlüğünün sonuna kadar arkasındayız.

Bizim de kırmızı çizgilerimiz var. İfade özgürlüğüne ne kadar önem veriyorsak vatanın birliği bölünmezliğinden taviz vermeyiz. Terörü savunmayız. Ayşenur ablanın da savunduğunu düşünmüyorum. Sözlerinin amacını aştığını Ayşenur abla da kabulleniyor. Biz Ayşenur ablayla yolumuzu ayırmadık. Bu kararı vermek durumundaydık çünkü amacından çıkan bir yola gidiyordu ve kanalın varlığını sürdürmek zorundayız.

TIKLAYIN | Gazeteci Ayşenur Arslan’ın programı kaldırıldı, gözaltına alındı: “Gazetecinin ifade özgürlüğü iktidar ve patronların insafına bırakılmayacak kadar değerlidir”